Bozbey açıkladı; Zincir marketlere düzenleme geliyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bozbey açıkladı; Zincir marketlere düzenleme geliyor
#Bursa | Haber Merkezi
22 May 2024 / Çar 09:27
/ 6.393 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı ikinci olağan toplantısında konuşan Başkan Mustafa Bozbey, ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam edeceklerini ve esnafı korumak amacıyla zincir marketlere nüfus kriteri getirmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

İhtiyaç Sahiplerine Destek Sürecek

Başkan Bozbey, Kart16 ile ilgili herhangi bir sorun olmadığını belirterek, desteklerin hak sahiplerine titizlikle ulaştırıldığını ifade etti. Yardımların, devletin belirlediği kriterler çerçevesinde alındığını ve bu konuda titiz bir araştırma yapıldığını vurguladı. Bozbey, "Gerçekten hak edenlere 'helal olsun' diyoruz, hak etmeyenlere ise doğru olmadığını söylüyoruz. Bu çalışmayı titizlikle yürütüyoruz" dedi.

Esnafa Destek ve Zincir Market Düzenlemesi

Başkan Bozbey, sosyal yardımların anlaşmalı esnafa da ulaştırıldığını ve ödemelerin yüzde 85'inin tamamlandığını belirtti. Esnaf odalarıyla görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Bozbey, destek çeklerinin esnafla tekrar gözden geçirileceğini ve uygulamanın tüm esnafa yayılması gerektiğini söyledi. Zincir marketlere belirli nüfus kriteri getirilmesi gerektiğini belirten Bozbey, "Büyükorhan gibi yerlerde iki üç tane zincir market olmamalı. Bu izinler esnafın iflas etmesine neden oluyor. Hukuki araştırmalarımız devam ediyor ve meclisimizden de destek bekliyoruz" diye konuştu.

Atamalarda Liyakat ve Başarı

Son dönemde yapılan atamalara da değinen Başkan Bozbey, "Yaptığımız işin doğruluğunun arkasındayız. Atanan arkadaşlarımız liyakatli ve önceki dönem Nilüfer Belediyesi'nde başarılı çalışmalara imza atmış kişilerdir. Bu karar kamuoyuyla paylaşılmıştır ve doğru olduğuna inanıyoruz" dedi.

Gazze'deki Soykırıma Tepki

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü saldırılara da değinen Başkan Bozbey, "Gazze'de yaşanan dramı ve katliamı nefretle kınıyoruz. Bir an önce savaşın durmasını ve masum insanların ölmemesini diliyoruz" ifadelerini kullandı. Bozbey, meclis üyelerinin ve Bursalıların bu konuda aynı fikirde olduğunu belirtti.

Bu açıklamalarla, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hem sosyal yardımların devam edeceğini hem de esnafı korumak için gerekli adımların atılacağını vurguladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.