Dolandırıcılık Çetesi: 80 Kişiyi 1 Milyar TL Dolandırdılar!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#Bursa | İHA
22 May 2024 / Çar 09:54
/ 8.526 Kez Okundu
| |

Bursa’da bakan ve ünlü işadamlarının ismini kullanıp kendilerini emlakçı olarak tanıtan dolandırıcıların, lüks araçlarla gezdirip, lüks otelde konaklattıkları köylülerin ev ve arazilerine çöktükleri öne sürüldü. Çekirge Operasyonunda adı geçen şüpheli ve arkadaşının 85 yaşındaki bir adama 575 bin dolarlık senet imzalattıkları ortaya çıktı. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 2 şahsa sahte belgecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçundan toplam 11 yıl ceza verildi. Yaklaşık 50 kişiyi kandıran şebekenin köylülerin mallarını kendi üzerlerine geçirdiği bu yolla 1 milyar lira değerinde ev ve araziye çöktüğü iddia edildi.

Bursa'da 15 kişilik bir çetenin, kendilerini emlakçı olarak tanıtarak yaşlı insanlardan arsa ve ev dolandırıcılığı yaptığı ortaya çıktı. Birbiriyle bağlantılı oldukları iddia edilen şüpheliler, lüks araçlarla gezdirerek ve konaklatarak yaşlıların güvenini kazandıktan sonra, "Arsanı veya konutunu bize ver, para hazır" diyerek onları kandırdılar. Noterde atılan imzaların ardından ortadan kaybolan çete üyeleri, dolandırdıkları arazi ve evleri de kısa sürede üçüncü kişilere sattılar.


Mağdurlar: Yaklaşık 1 Milyar Lira Vurgun!

Yaklaşık 80 kişiyi dolandıran çete üyeleri, toplamda 1 milyar lira vurgun yaptılar. Kendilerine ulaşmaya çalışan kişilere tehditler savuran çetenin bazı üyelerinin 2012 yılında yapılan Çekirge operasyonunda yakalandığı ve 63 yıl hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi. Dosyanın ise 9 yıldır Yargıtay'da olduğu belirtiliyor.

Yaşlı Adama 575 Bin Dolarlık Senet İmzalatıldı!

Mağdurlardan biri olan 87 yaşındaki Hilmi Bakar, Ercan Özdemir ve Engin Elgün isimli kişiler tarafından "Yerini alacağız" vaadiyle kandırıldı. Şüpheliler, Bakar'ın sağlık raporunu almak için hastaneye gitti ve yaşlı adama 575 bin dolarlık senede imza attırdı. Müştekinin şikayeti üzerine Özdemir ve Elgün'e dava açıldı ve 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ayrı ayrı toplam 11 yıl hapis ve 480 bin lira para cezası aldılar.


77 Olaydan 63 Yıl Ceza!

Yaklaşık 77 dosyası olan Ercan Özdemir'in 77 ayrı olaydan toplam 63 yıl hapis cezası aldığı fakat dosyanın 9 yıldır Yargıtay'da onay beklediği öğrenildi.

Mağdurlar: "Dolandırıldık, Hakkımızı İstiyoruz!"

14 milyon liralık arazisini kaybeden İbrahim Kıran, "Engin Elgün ve Ercan Özdemir bana yalan söyleyerek dolandırıcılık yaptılar. Paramı da vermediler. 14 milyon 500 bin lira değeri vardı. Beni tehdit etmeye başladılar. 60 yıl ceza almışlar ama dosyası Yargıtay'da. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz" dedi.

Mağdurlar Adliye Önünde Haklarını Arıyor

Hakkını Adliye önünde arayan mağdurlardan Evren Öztürk ise şunları söyledi: "Engin Elgün isimli şahıs "emlakçıyım" diyerek bizi dolandırıyor. Köy köy dolaşarak kurban arıyorlar. 'Bizim Ankara'da elimiz kolumuz uzun' diye vaatler vererek kandırıyorlar. Köylülerin arsalarını alıp Ercan Özdemir'e havale ediyorlar. Şüphelilerden biri 2012 Yılında Mudanya Çekirge operasyonu ile yakalanmıştır. Ercan Özdemir 60 sene ceza almıştır. Bu hükümden dolayı 2016 tarihinde Yargıtay'a gelen dosyalarıyla ilgili Yargıtay'a rüşvet verdiklerini iddia ederek bizi korkutmuşlardır."


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.