Bitcoin madencileri gelir kaybıyla boğuşuyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bitcoin madencileri gelir kaybıyla boğuşuyor
#Ekonomi | Haber Merkezi
14 May 2024 / Sal 19:00
/ 512 Kez Okundu
| |

Son dönemde yaşanan gelir düşüşleri, Bitcoin madencilerini zor durumda bırakıyor. Kripto analiz firması Kaiko'nun verilerine göre, düşen blok ödülleri ve işlem ücretleri nedeniyle madenciler finansal baskı altında. Nisan ayında gerçekleşen 'halving' etkinliği, sektörde finansal baskıyı artıran bir unsur olarak görülüyor. Analistler, yarılanma sonrası artan maliyetlerin madencileri Bitcoin satışına yönlendirebileceğini öngörüyor. Öte yandan, işlem ücretlerinde de düşüş trendi gözlemleniyor.

Bitcoin madencilik sektörü, son dönemde yaşanan gelir düşüşleriyle mücadele ederken, büyük madencilik şirketlerinin ellerindeki Bitcoin'leri satışa çıkarması bekleniyor. Kripto analiz firması Kaiko'nun paylaştığı verilere göre düşen blok ödülleri ve işlem ücretleri madencileri finansal olarak baskı altına alıyor.

ARTAN MALİYETLER SATIŞLARI TETİKLİYOR

Son dönemde yaşanan gelir düşüşleri, Bitcoin madencilerini zor durumda bırakırken, sektördeki büyük oyuncuların ellerindeki Bitcoin'leri satışa çıkarması ihtimali gündeme geldi. Kripto para piyasalarını yakından takip eden analiz firması Kaiko'nun paylaştığı veriler, madencilerin ana gelir kaynakları olan blok ödülleri ve işlem ücretlerindeki performans düşüklüğüne dikkat çekiyor. Nisan ayında gerçekleşen ve blok ödüllerini yarı yarıya azaltan "halving" olarak bilinen etkinlik, madencilik sektöründe finansal baskıyı artıran bir unsur olarak öne çıkıyor. Kaiko analistleri, yarılanma sonrası artan maliyetlerin madencileri Bitcoin satışına yönlendirebileceğini öngörüyor.

İŞLEM ÜCRETLERİNDE DE DÜŞÜŞ TRENDİ GÖZLEMLENİYOR

Madencilerin bir diğer önemli gelir kalemi olan işlem ücretlerinde de düşüş trendi gözlemleniyor. Mayıs ayının ilk haftası itibariyle, madencilerin işlem ücretlerinden elde ettikleri kazanç, blok ödüllerinin gerisinde kaldı.

ÖNEMLİ DALGALANMALAR YAŞANABİLİR

Analistler tarafından hazırlanan raporda piyasaların düşük likiditeye sahip olduğu dönemlerde, büyük miktarda Bitcoin satışı yaşanması durumunda, kripto para piyasalarında önemli dalgalanmalar yaşanabileceği belirtildi. Kaiko uzmanları, sektörün önde gelen isimlerinden Marathon Digital'in 1,1 milyar dolar değerinde Bitcoin'e sahip olduğunu ve bu şirketin piyasada yapacağı satışların bile dengeleri değiştirebileceğini vurguladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.