Esnaf Kefalet faiz oranları düşecek mi? Halkbank’tan açıklama geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Esnaf Kefalet faiz oranları düşecek mi? Halkbank’tan açıklama geldi
#Ekonomi | Haber Merkezi
22 May 2024 / Çar 17:20
/ 1.371 Kez Okundu
| |

Halkbank, esnaf kredileri faiz oranlarının 1 Mayıs itibarıyla güncellendiğini ve bu değişikliğin geçmişe yönelik olarak uygulanmadığını duyurdu.

Banka, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan yanlış ve yanıltıcı bilgilerin ardından, kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla açıklama yapma gereği duydu.
 
ESNAF KREDİLERİNDE FAİZ ORANI GÜNCELLEMESİ
Halkbank, esnaf kredilerine uygulanacak faiz oranlarının, yasal olarak banka kaynak maliyetinin altında olmayacak şekilde belirlendiğini ve kredilerin vadeleri boyunca sabit faizli olmadığını belirtti. Banka kaynak maliyetlerine bağlı olarak değişken faizli krediler sunulduğu ifade edildi.
 
GÜNCEL FAİZ ORANLARI
Bankaların kaynak maliyetlerinin yüzde 50 seviyesine ulaşması nedeniyle, kredi faiz oranlarında da artış yaşandığı ve esnaf kredileri faiz oranlarının piyasa güncel kredi faiz oranlarının oldukça altında kalacak şekilde güncellendiği belirtildi. Yeni faiz oranları yüzde 17-29 bandında değişirken, artışın önemli bölümü yüzde 17'lik en düşük yeni faiz oranı bandında devam ediyor. Deprem bölgesinde bulunan 5 il ve 2 ilçede kullandırılan esnaf kredileri ise kapsam dışı bırakıldı.
 
ESNAFA DESTEK DEVAM EDİYOR
Açıklamada, esnaf kredileri faiz oranının yüzde 50'sinin Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılandığı ve esnafa önemli bir destek sağlandığı vurgulandı. Halkbank, kuruluşundan itibaren esnafın yanında olduğunu belirterek, 2002 yılından bu yana 4,2 milyon esnafa 498 milyar lira, Ocak 2023-Mayıs 2024 döneminde ise 545 bin esnafa 213 milyar lira esnaf kredisi kullandırıldığını açıkladı. İlerleyen dönemlerde kaynak maliyetlerinde azalma olması durumunda esnaf kredileri faiz oranlarında iyileştirmeler yapılacağı belirtildi.
 
Halkbank, esnafa desteklerini kesintisiz sürdüreceğini ve güncellenen faiz oranlarıyla esnafın yanında olmaya devam edeceğini duyurdu.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.