Kiralarda %25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek’ten önemli açıklama

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kiralarda %25 sınırı devam edecek mi? Mehmet Şimşek’ten önemli açıklama
#Ekonomi | Haber Merkezi
20 May 2024 / Pzt 11:00
/ 1.589 Kez Okundu
| |

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kira Artışlarında %25 Sınırının devam edip etmeyeceği ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira zam sınırı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, %25’lik kira artış sınırının devam etmesi için herhangi bir sebep görmediğini belirterek, büyük ihtimalle bu sınırın devam etmeyeceğini ifade etti.
 
KİRA ARTIŞLARINA %25 SINIRLAMA GETİRİLMİŞTİ
Ev sahipleri tarafından uygulanan fahiş kira artışları milyonlarca kiracıyı mağdur etmişti. Bu duruma çözüm olarak kira artışlarına %25 sınır getirilmişti. Ancak bu düzenleme 1 Temmuz 2024'te sona erecek.
 
MEHMET ŞİMŞEK’TEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA
TRT Haber'e konuk olan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, %25’lik kira zam sınırının devam etmemesi gerektiğini belirtti. Şimşek, “Devam etmesi için bir sebep görmüyorum. Büyük ihtimalle devam etmez diye düşünüyorum. Piyasadaki fiyatlara müdahale edilmemesi gerektiğine inanıyorum” dedi.
 
PİYASAYA YOL HARİTASI VERİLECEK
Mehmet Şimşek, piyasaya müdahale edilmemesi gerektiğini vurgularken, sadece yol haritası çizileceğini ve yönlendirmelerde bulunulacağını söyledi. Şimşek, "Bizim müdahaleler şu çerçevede olacak: Piyasaya biz yol haritası vereceğiz. 3 yıllık enflasyon hedefi veriyoruz, 3 yıllık maliye politikası patikası veriyoruz, bu piyasayı yönlendirme açısından önemli. Biz bu çerçevede her şeyi tabi ki piyasaya bırakamayız, ürünlerin fiyatlamalarına doğrudan doğruya müdahale ile bir yere varamayız. Biz oturacağız, büyümenin kompozisyonunu dengeleyeceğiz, üretimi artıracak politikalar devreye sokacağız" şeklinde konuştu.
 
MERAKLA BEKLENEN GELİŞMEYDİ
Kira artışlarında %25 sınırının kaldırılması, milyonlarca kiracı ve ev sahibi tarafından merakla beklenen bir gelişmeydi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamaları, bu konuda önemli ipuçları sundu. Kira artışlarında yeni düzenlemeler ve piyasaya yönelik yol haritası, önümüzdeki dönemde dikkatle takip edilecek.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.