Memur ve emeklinin Temmuz maaşı ne olacak?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Memur ve emeklinin Temmuz maaşı ne olacak?
#Ekonomi | Haber Merkezi
11 May 2024 / Cmt 15:39
/ 875 Kez Okundu
| |

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası enflasyonun Mayıs ayında zirve noktasına çıkacağını açıklamıştı. Yıl sonu enflasyon tahminini ise son toplantıda iki puan artışla yüzde 38 olarak güncelledi. Peki bu memur ve emeklilerin Temmuz zammını nasıl etkileyecek?

Yılın ilk dört ayında enflasyon farkı yüzde 3,23 oldu. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının 6 ayın sonunda yüzde 10'u bulacağını söyledi.

Toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını belirtti. Ancak önemli olanın enflasyonu kontrol altına almak olduğunu söyledi.

Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor" değerlendirmesinde bulundu.

İŞÇİ VE BAĞKUR EMEKLİSİ NE KADAR ZAM ALACAK?
İşçi ve Bağkur emeklileri de Temmuz'da yapılacak artışı bekliyor. Yılın ilk 4 ayında enflasyon yüzde 18,72 olarak gerçekleşti. Buna Mayıs ve Haziran enflasyonunun eklenmesiyle zam oranları netleşecek.

Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketinde enflasyon tahmini mayıs için yüzde 3, haziran ayı için yüzde 2,54 oldu.
Bu tahminler gerçekleşirse ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25 olacak da SSK ve BağKur emeklisine bu oranda zam yapılması anlamına geliyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.