Stokçuluk yapanlara ağır cezalar yolda

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Stokçuluk yapanlara ağır cezalar yolda
#Ekonomi | Haber Merkezi
18 May 2024 / Cmt 13:59
/ 1.658 Kez Okundu
| |

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, enflasyonla mücadelede önemli adımlar atıldığını ve özellikle stokçuluk ve fahiş fiyatla mücadelede cezaların artacağını söyledi. Bolat, 81 bin işletme ve 580 bin ürünün denetlendiğini, bu denetimler sonucunda 2 milyar TL'den fazla ceza kesildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, enflasyonla mücadelede ve stokçulukla mücadelede önemli açıklamalarda bulundu. Bolat, İsrail'le ticaretin durdurulmasının İsrail'e maliyetinin ağır olduğunu belirterek, Türkiye'de ise stokçuluk ve fahiş fiyatla mücadelede cezaların artacağını ve stokçuluk yapan firmaların kapatılabileceğini söyledi.

FİYATLAR DÜŞÜRÜLECEK
Bakan Bolat, konut ve otomotiv piyasasında fiyatların düşürülmesi için çalışmalar yapıldığını ve enflasyonla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurguladı.

STOKÇULARA SERT CEZA
Bolat, stokçuluk, fahiş fiyat ve karaborsacılık gibi konularda Ticaret Bakanlığı olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve denetimlerin aratıldığını dile getirdi. Geçen yıl 81 bin işletme ve 580 bin ürünün denetlendiği ve bu denetimlerde 2 milyar TL'ye yakın ceza kesildiğini aktardı.

STOKÇULARA KAPATMA CEZASI
Bakan Bolat, stokçulukta yakalanan firmalara bundan sonra kapatma cezası da geleceğini duyurdu. Bolat, stokçulukta bir takvim yılı içinde 3 defa yakalanan firmaların kapatılacağını ve bu konudaki kanuni değişikliklerin de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşüldüğünü söyledi.

SORUŞTURMA SÜRELERİ KISALACAK
Bolat, stokçuluk ve fahiş fiyatla mücadelede soruşturma sürelerinin de kısaltılacağını ve 4-6 aya kadar indirileceğini açıkladı.

BOLAT'TAN TAVUK ÜRETİCİLERİNE UYARI
Bolat, tavuk üreticileri ile alakalı bir soruşturmanın tamamlanmak üzere olduğunu ve firmaların uzlaşma sürecine girmek istediğini aktardı.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.