Bakan Işıkhan'dan İşverenlere İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Önemli Çağrı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bakan Işıkhan'dan İşverenlere İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin Önemli Çağrı!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
09 May 2024 / Per 15:29
/ 3.805 Kez Okundu
| |

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işverenlere iş sağlığı ve güvenliği konusunda önemli bir çağrı yaptı. Denetimleri sıkılaştıracaklarını belirten Işıkhan, mevzuata uymayan işverenlere karşı tedbir alınacağını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Denetimleri sıkılaştırarak devam ettireceklerini belirten Işıkhan, tüm işverenlere mevzuata uymaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda çağrıda bulundu.

Mevzuata Uyanlara Destek, Uymayanlara Tedbir
Işıkhan, "Tüm kesimlere sesleniyorum; iş sağlığı ve güvenliği konusunda gereken önlemleri alın, mevzuatı uygulayın. Mevzuat hükümlerini uygulamayan herkese karşı politikamızdan taviz vermeden gereken tedbirleri almaya devam edeceğiz" dedi.

İş Kazalarında Önemli Azalma
Işıkhan, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun hayata geçirilmesinin ardından önemli gelişmeler yaşandığını vurguladı. 2013-2023 yılları arasında 36 yönetmelik, 11 tebliğ, 81 İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Rehberi ve 37 kontrol listesi hazırlandığını aktaran Işıkhan, bu sayede 2013 yılından 2022 yılına kadar geçen 9 yıllık süreçte 100 binde ölümlü iş kazası oranında yüzde 36,5 azalma sağlandığını kaydetti.

10. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi
Işıkhan ayrıca, 10. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi'nin 29 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında düzenleneceğini de bildirdi.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.