Dikkat Yurt Dışından Telefon Getirenler! İkinci Telefon Gümrükte El Konuluyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dikkat Yurt Dışından Telefon Getirenler! İkinci Telefon Gümrükte El Konuluyor!
#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
16 May 2024 / Per 10:28
/ 1.816 Kez Okundu
| |

Yurt dışından telefon getirenler için önemli bir uyarı! Yeni düzenlemeye göre, gümrük vergisi ödense bile ikinci telefon Türkiye'ye sokulmayacak ve gümrükte el konulacak. Bu kural, yurt dışından gelen tüm yolcuları kapsıyor.

Yurt dışından telefon getirenleri ilgilendiren yeni düzenleme! Yurt dışından gelen yolcuların beraberinde Türkiye'ye getirdiği telefonlar için yeni düzenleme yapıldı. Gümrük vergisi ödense bile ikinci telefon Türkiye'ye sokulmayacak.

Yurt dışından getirilen telefonlar için yeni düzenlemeyle sınır getirildi. Düzenlemeye göre yolcular gümrük vergisini ödese dahi ikinci telefonu yurda sokamayacak, ikinci telefona gümrükte el konulacak. Daha önceki düzenlemeyle de yurt dışında yaşayan ve Türkiye'ye gelişlerinde cep telefonu getiren Türk vatandaşların, 120 günlük kayıtsız kullanım süresi 180 güne çıkarılmıştı.

YURT DIŞINA ÇIKARKEN İADE EDİLECEK
Sabah'ta yer alan habere göre, yolcu yeniden yurt dışına çıktığında el konulan telefon kendisine iade edilecek.
 
Bu durumdaki cep telefonlarının 3 aya kadar gümrük ambarlarında bekletilmesi istenebilecek.
 
DAHA ÖNCE DE SÜRE UZATILMIŞTI
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışından getirilen cep telefonlarının 120 günlük kayıtsız kullanım süresinin, e-Devlet üzerinden 180 güne çıkarılabileceğini duyurdu.
 
"Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler" ifadelerine yer verildi ifadelerine yer verildi.
 
KAYIT ÜCRETİ 31 BİN LİRAYI AŞMIŞTI
Yurt dışı telefon kayıt ücreti, Ocak 2024 itibarıyla 31 bin 692 TL'ye yükseltilmişti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.