Bozbey İnegöl’ün sorunlarını tek tek dinledi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Bozbey İnegöl’ün sorunlarını tek tek dinledi
#İnegöl | Haber Merkezi
17 May 2024 / Cum 12:13
/ 4.752 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçe düzeyinde muhtarlar programının ilkini İnegöl’de gerçekleştirdi, İnegöl Muhtarları ile Buluşarak Sorunlarını Dinledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, göreve geldikten sonra tüm sivil toplum kuruluşları ile olduğu gibi, muhtarlarla da bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta 17 ilçedeki muhtarlarla ‘Talep Yönetim Uygulaması’ eğitiminde buluşan Başkan Bozbey, bu kez ilçelerdeki muhtarlarla bir araya gelmeye başladı.

İlçe düzeyindeki ilk muhtarlar toplantısını İnegöl'de yapan Başkan Bozbey, 116 mahalle muhtarıyla Anka Düğün Salonunda bir araya geldi. Kahvaltı sonrası basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Başkan Bozbey, muhtarların talep, öneri ve şikayetlerini dinledi.
Toplantıda yaptığı açıklamada, muhtarlarla buluşma projesinin ilkini Nilüfer'de gerçekleştirdiklerini ve burada başarılı olduklarını belirten Bozbey, "Bursa'da da başaracağız. İlk toplantımızı İnegöl'de gerçekleştirdik. Ben çok konuşmak istemiyorum burada konuşması gereken muhtarlarımız" dedi.
Muhtarların taleplerini ve sorunlarını tek tek not alan Başkan Bozbey, bu sorunların çözümü için ilgili birimlere talimat verdi.

İnegöl Muhtarlarından Gelen Bazı Talepler:

Ertuğrulgazi Mahallesi: Sağlık ocağı ve alt yapı problemleri var. Taziye evi yok.
Şipali Mahallesi: 80'li yıllarda yapılan sun depomuzun yenilenmesi ve köyde yarım kalan yolun tamamlanması isteniyor. Köydeki köprünün de çok dar olduğu belirtiliyor.
Mahmudiye Mahallesi: Küme evlerinde 50 yıldır konut olduğu halde içme suyu yok. İmar affından da yararlanılamadığı, mazeret olarak ise tarım arazisine su verilmeyeceği bildirildiği ifade edildi.
Orhaniye Mahallesi: Mesudiye Caddesi asfaltlarında problemler var. Mobilya nakliye firmalarından dolayı çok sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.
Boğazköy: Barajın nimetlerinden faydalanılamaması, baraj kenarının bir turizm alanına katılması isteniyor. Sürekli balık tutmaya gelenlerin çöplerini bıraktıkları ifade ediliyor.
Yeni Mahalle: Ana yollarda hep yama olduğu, tam asfalt olmadığı, ağaç bulunmadığı ve mahallenin büyük kısmında mobil hatların çekmediği belirtiliyor.
Hamitabat Mahallesi: Geçen sene başlanan yol çalışmalarının durduğu ifade ediliyor.
Mesudiye Mahallesi: Mezarlığın dolduğu, İnegöl caddesinin asfaltının yapılmaması ve seçimde verilen sözlerin yerine getirilmemesi, Mesudiye köprüsünün de genişletilmediği belirtiliyor.
Başkan Bozbey, muhtarların taleplerini ve sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturmak için ilgili birimlere talimat vereceğini ve bu konuda muhtarlarla istişareye devam edeceğini söyledi.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.