O hastalıkları olanlar bu habere dikkat!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
O hastalıkları olanlar bu habere dikkat!
#İnegöl | Haber Merkezi
17 May 2024 / Cum 17:53
/ 2.669 Kez Okundu
| |

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini söyledi. Işıkhan, aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme hazırladıklarını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ilaç raporlarıyla ilgili son dakika kararı duyurdu. Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yaptıklarını duyuran Bakan Işıkhan, raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarının artık aile hekimlerince yazılabileceğini açıkladı.

Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nda düzenlenen "Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması" programında yaptığı konuşmada vatandaşlara en kaliteli sağlık hizmetini sunmayı hedeflediklerini bildirdi. 

 Işıkhan, bu ay içinde yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) ile vatandaşların tedavileri karşılığında SGK'nin hastanelere ödediği tutarlarda yüzde 50 ila yüzde 75 arasında artış yaptıklarını bildirdi.

Işıkhan, sağlık hizmetinin teknolojik destekle sunulması için uzaktan hasta değerlendirme hizmetlerini de geri ödeme kapsamına aldıklarını belirterek, afetlerde yaralananların fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamalarında 30 seans sonrası tedaviye devam edebilmelerine olanak sağladıklarını söyledi.

Genel sağlık sigortalıların ilaca erişimini kolaylaştırmak amacıyla da gerekli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Işıkhan, "Son bir yılda geri ödeme listemizi genişleterek 128'i kanser ilacı olmak üzere toplam 570 ilacı geri ödeme kapsamına aldık. Böylece 858'i kanser olmak üzere geri ödeme listelerimizde yer alan ilaç sayımızı 8 bin 457'ye çıkardık." diye konuştu.

"Yıllık 3,2 milyar lira tasarruf sağlayacağız"

Genel sağlık sigortalıların en güncel ve yenilikçi tedavilere erişimini sağlarken kamu kaynaklarının doğru kullanılması amacıyla akılcı ilaç kullanımı kapsamında çalışmalar da yaptıklarını dile getiren Işıkhan, "Göreve geldiğimden itibaren Sağlık Uygulama Tebliği'nde yaptığımız düzenlemeler ve alternatif tedavi seçenekleriyle yıllık 3,2 milyar lira tasarruf sağlamış olacağız" dedi.

Işıkhan, "Sağlık hizmetinin finansmanını üstlenen Bakanlık olarak, bu hizmetlerin tüm vatandaşlarımıza eşit, etkin, kaliteli ve yeterli düzeyde sunulması öncelikli hedefimizdir. Bu anlamda, genel sağlık sigortalılarımızın sağlık hizmetlerine erişimlerini kolaylaştırmak için yaptığımız düzenlemelere önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"Aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaç sayısını artırıyoruz"

Vatandaşların, raporlu ilaçlarının bir kısmını hastanelere giderek ilgili doktora yazdırmak zorunda olduklarını belirten Işıkhan, şöyle devam etti:

"Hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak, raporlu hastalarımızın işini kolaylaştırmak için aile hekimlerinin reçete edebildiği ilaçların sayısını artıran yeni bir düzenleme yapıyoruz. Yaklaşık 2 milyon vatandaşımızın faydalanabileceği kronik Hepatit B ve D tedavisinde, diyabet tedavisinde, kardiyoloji alanında kullanılan ilaçların ilgili sağlık raporlu hastalarımızca hastanelerde sıra beklemeden aile hekimlerine giderek yazdırabilmelerinin önünü açıyoruz. Ayrıca mevcut durumda hekimler tarafından en fazla 3 aylık ilaç reçete edilebiliyorken yeni düzenlemeyle raporu düzenleyen hekim tarafından bir yıla kadar reçete edilebilecek ve hastalarımız tekrar hekime başvurmaya gerek kalmadan ilaçlarını bu süre zarfında 3'er aylık dozda sözleşmeli eczanelerden temin edebilecekler."

Resmi Gazete'ye gönderildi

Öte yandan, aile hekimlerinin raporlu kronik Hepatit B ve D, diyabet ve kardiyoloji ilaçlarını yazabilmelerine imkan tanıyacak düzenlemenin yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildiği, sonrasında yürürlüğe gireceği bildirildi.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.