Türkiyede 2015in en popüler oyunları

#Bilim ve Teknoloji |
29 Ara 2015 / Sal 00:03

Türkiye Counter Strike dedi!

Dünyanın bir numaralı çevrimiçi oyun mağazası Steam'in 2015 yılı oyun raporları da yavaş yavaş yayımlanmaya başladı.

Medium'un SteamSpy üzerinden derlediği öncül verilere göre ülkemizde en çok satılan oyunların listesi şu şekilde:

 

 

 

 



Gördüğümüz gibi listenin ilk sırasında yine her zaman olduğu gibi CS:GO var. Her zaman diyoruz çünkü çıkışının üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen her sene açık ara en popüler oyun kendileri. Üstelik sadece bize özgü bir durumda değil bu. Almanya'dan, Fransa'ya; Rusya'dan Brezilya'ya kadar pek çok ülkede zirvenin sahibi CS:GO.Dahası en yakın rakibine neredeyse 3 kat fark atmış ki bu da bir diğer önemli ayrıntı.

Dikkatimizi çeken bir diğer detay ise, ABD, İngiltere ve Avustralya gibi oyun merkezi sayılan ülkelerin tepesindeki oyunlar olan GTO V ve Fallout 4 gibi yapımların ülkemizde rağbet görmemesi. GTO 5. sırada yer alırken, Fallout listeye bile girememiş ki şaşırdık doğrusu.

Bir diğer gözümüze takılan ayrıntı ise yerli gururumuz Mount & Blade'in iki bölümünün de listemizde oluşu. Warband 12. sıradayken, With Fire and Sword ise 24. basamakta yer bulmuş kendisine.

Son olarak da ABD ile Türkiye arasında karşılaştırmalı listeyi verelim:

 

 

 

 


Aslında pek de yoruma açık bir liste değil görüldüğü üzere. ABD'de en az satılan oyun bizim birincimizle neredeyse aynı. Oyun bazında mukayeseli ise aynı oyunlarda 5-10 kat arasında değişen bir farklılık var.

Tabii ülkemizde aslında bundan çok daha fazla sayıda bir oyuncu kitlesi var ama tercihimiz 'korsandan' yana olduğu için satın aldığımız oyunlar diğerinin yanında devede kulak kalıyor.