Çanakkale Depremi Bursa’yı da Sallıyor

#Bursa |
06 Şub 2017 / Pzt 15:29

Bursa’da saat 13.58 sıralarında deprem oldu. Depremin merkezüssünün Çanakkale’nin Ayvacık açıkları olduğu ve şiddetinin 5.1 olduğu açıklandı.

Bursa ve ilçelerinde hissedilen depremin merkezüssünün Çanakkale'nin Ayvacık açıkları olduğu belirlendi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin verilerine göre, saat 13.58'de ölçülen depremin büyüklüğü 5.1 olarak ölçüldü. Deprem yerin 6.7 kilometre derinliğine oluştu.

Deprem Bursa ve İstanbul dahil birçok çevre illerden hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi'nden yapılan açıklama göre depremin büyüklüğü 5.3 olarak ölçüldü.

Çanakkale Ayvacık'a bağlı Babakale'de, 13.58'de meydana gelen depremin ardından artçı sarsıntıların devam ettiği görülürken, yine aynı bölgeye yakın Gülpınar'da, 14.03'te 4.0 büyüklüğünde, Yukarıköy'de 14.04'te 3.0 büyüklüğünde bir sarsıntı daha hissedildi.

Aynı bölgede gece saatlerinden itibaren 100'ü aşkın artçı sarsıntı meydana geldi.

ÇANAKKALE SABAH SAATLERİNDE DE SALLANMIŞTI

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5,3 büyüklüğündeki deprem saat 06.51'de kaydedilmişti.

Çanakkale başta olmak üzere İzmir, Muğla, Aydın, Bursa ve İstanbul'da da hissedilen deprem kısa süreli paniğe sebep olmuştu.