Başakşehir’de hırsız-polis kovalamacasının tanıkları o anları anlattı

#Diğer |
01 Mar 2018 / Per 13:11

Başakşehir’de dün akşam saatlerinde polis ile hırsızlar arasında yaşanan ve birçok aracın hasar gördüğü kovalamacanın tanıkları o anları anlattı

Başakşehir’de dün akşam saatlerinde polis ile hırsızlar arasında yaşanan ve birçok aracın hasar gördüğü kovalamacanın tanıkları o anları anlattı. Öte yandan, hırsızlardan birinin cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı.
Başakşehir’de dün akşam 22.00 sıralarında polis ekipleri bir aracın camını kıran ve gösterge panelini çalmaya çalışan K.D. (32) ve A.D. (29) isimli hırsızları fark etti. Ekipler hemen hırsızlara müdahale etmek istedi ancak polisleri karşısında gören hırsızlar ortalığı birbirine kattı. Kaçmak isteyen hırsızlar polis ekiplerinin caddeyi kapattığını görünce park halindeki araçlara vurarak kaçmaya çalıştı. Aracı durdurmak için hırsızların kaçtığı araca ateş eden polis ekipleri, hırsızları bu şekilde etkisiz hale getirerek yakaladı. Yakalanan hırsızların birçok suçtan sabıkası bulunurken A.D.’nin cezaevi firarisi olduğu ve hakkında 4 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi. Olayda bir polis memuru da elinden yaralandı.
Yaşanan bu anlara tanıklık eden bina sakinlerinden Talat Gök, "Burada bulunan aracın camını patlatıyorlar, aracın içerisinde parçaları söküyorlar ama götüremeden polis ekipleri geldi. Polis ekiplerine ateş açıyor. Polisler de onlara karşılık verdi burada 10 arabayı parçaladılar" diye konuştu. Bir başka site sakini ise evde oturdukları sırada sesler duyduklarını ve çok korktuklarını belirterek, "Oturuyordum patlamalar oldu arabanın üzerine polis çıktı. Hırsızlar birçok arabayı mahvetti ve sitenin içerisine silah attı. Ama biz çok korktuk sitenin bir önlem alması lazım bu duruma" dedi. Aracı hasar gören bir vatandaş ise “Aşağıdan polisler yolu kesmiş buradaki araçlara çarpmış kaçabilmek için en son benim arabama çarpıp kaçmış. Burada bir aracın içerisinden parça sökmeye çalışmışlar. Asıl amaçları bunların buydu" diye konuştu.