Gülay Yaşar dosyası uzlaştırma bürosuna gönderildi

#Diğer |
29 Oca 2018 / Pzt 12:36

Boşandığı eşinin evinde pencereden düşerek öldüğü iddia edilen Gülay Yaşar’ın eski eşi Muhittin Özücoşkun’un ‘Tehdit ve hakaret’ suçundan yargılandığı dava, uzlaştırma bürosuna gönderildi

Boşandığı eşinin evinde pencereden düşerek öldüğü iddia edilen Gülay Yaşar’ın eski eşi Muhittin Özücoşkun’un ‘Tehdit ve hakaret’ suçundan yargılandığı dava, uzlaştırma bürosuna gönderildi.
Boşandığı eşinin evinde pencereden düşerek hayatını kaybeden Gülay Yaşar’ın eski eşi Muhittin Özücoşkun’un, tehdit ve hakaretten 6 yıl hapse çarptırıldığı dava, Yargıtay’ın bozma ilamının ardından yeniden görülmeye başlandı.
İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Muhittin Özücoşkun’un yanı sıra Yaşar’ın annesi Gülizar Yaşar’ın avukatı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı hazır bulundu.
Yargıtay 4. Ceza Dairesinin bozma ilamına karşın görüşü sorulan sanık Özücoşkun, “Olaydan dolayı üzgünüm, yeni bir aile kurdum, 2 çocuğum var. Uzlaşmak istiyorum. Yargıtay’ın bozma ilamına uyulsun” dedi.
Anne Yaşar’ın avukatı Birsel Kurt ise, uzlaşmak istemediklerini ve sanığın cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme, Yargıtay’ın bozma ilamı doğrultusunda dosyanın Uzlaştırma Bürosuna gönderilerek tehdit ve hakaret suçları ile ilgili uzlaştırma işlemlerinin yapılmasına karar verdi.
Mahkemenin duruşmayı ertelemesinin ardından adliye önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Platform üyeleri, olayın tutanaklara şüpheli ölüm olarak geçmesine tepki gösterdi.
Kısa bir açıklama yapan avukat Birsel Kurt ise “Aile kesinlikle uzlaşmıyor. Mahkemede dile getirdik. Dosya prosedür gereği uzlaştırma bürosuna gönderildi. Hak ettiği cezayı alana kadar davanın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.
Olayın geçmişi
28 Ağustos 2011 gecesi Gülay Yaşar, boşandığı eşi Muhittin Özücoşkun’un evinin camından düşmüştü. Ağır şekilde yaralanan Yaşar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturmada Yaşar’ın ölümüne ilişkin ’intihar’ gerekçesiyle takipsizlik kararı verilirken eski eşi Muhittin Özücoşkun hakkında tehdit ve hakaret suçlarından dava açılmıştı. Yapılan yargılama sonucunda Özücoşkun, bu suçlardan 6 yıl hapse mahkum edilirken Yargıtay, uzlaştırma bürosuna gönderilmesi için verilen kararı bozmuştu.