Samsun’da 3 bin fidan dağıtıldı

#Diğer |
30 Ara 2017 / Cmt 16:17

Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü “Ağaç Kesme Fidan Dik” sloganı ile vatandaşlara 3 bin adet ücretsiz fidan dağıttı

Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü “Ağaç Kesme Fidan Dik” sloganı ile vatandaşlara 3 bin adet ücretsiz fidan dağıttı.
Samsun Orman Fidanlık Müdürlüğü her yıl olduğu gibi bu yıl da Atakum ilçesinde bulunan Yeşilyurt Alışveriş Merkezi’nde (AVM) vatandaşlara mazı (doğu), defne, mavi servi ve kara serviden oluşan 3 bin adet fidan dağıttı.
“Ağaç Kesme Fidan Dik” sloganı ile 3 bin fidanı vatandaşlarla buluşturduklarını belirten Samsun Orman Fidanlık Müdürü Ahmet Ulukan, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlarımıza fidan dağıtarak yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girmelerini amaçlıyoruz. 2018 yaklaşırken geride bıraktığınız ve geleceğe armağan ettiğiniz bir fidanınız olsun” dedi.
Özellikle gençlere ve çocuklara doğa ve sevgisinin aşılanması gerektiğini vurg3ulayan Ulukan, “Vatandaşlarımızın yeşil alanlara sahip çıkmasını sağlamak için belirli aralıklarla ücretsiz fidan dağıtımı yapıyoruz. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklarımıza bu duyguyu hissedebilmeleri için fidanlığımız içerisinde fidanı nasıl dikmeleri gerektiğini uygulamalı olarak gösteriyoruz. Kendilerinin diktiği fidana daha bir özen gösteriyorlar. Böylelikle doğanın kıymetini daha iyi anlayacaklar. Çocuklarımıza nefes alabilecekleri daha fazla yeşil alanlar oluşturmalıyız” diye konuştu.
Fidanlık Müdürlüğü olarak yılda 13 milyon fidan ürettiklerini belirten Ulukan şu bilgileri verdi: “13 milyon fidanın 8 milyonu ağaçlandırma alanlarına, 1 milyonu ise vatandaşlarımıza ücretsiz olarak veriyoruz. Fidanlık Müdürlüğü olarak ibreli ve yapraklı fidan üretiminin yanında tıbbi ve aromatik bitki üretimi, peyzaj çalışmalarına yönelik süs bitkisi, aşılı, aşısız, ceviz, yabani meyve üretimi yapılmaktadır. Özellikle vatandaşlarımız Fidanlık Müdürlüğümüze gelerek hem çalışmalarımızı hem de fidanlarımızı görme imkanına sahipler.”