Simav’da aile içi iletişim semineri

#Diğer |
07 Mar 2018 / Çar 11:23

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından aile içi iletişim semineri düzenlendi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından aile içi iletişim semineri düzenlendi.
Evde bakım hizmetlerinden yararlanan 85 aile temsilcisinin katıldığı toplantı, Simav Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Simav Sosyal Hizmetler Müdürlüğü personellerinden Sosyolog Ümit Karanfil ve Sosyal Çalışmacı Aynur Ünlü tarafından, Simav Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün tanıtımı yapıldıktan sonra, evde engelli bakım hizmetlerinden yararlanan aile temsilcilerine yönelik engelli ve yaşlı sağlığı, özel gereksinim gurupları, engelli hakları, aile içi iletişim ve stresle başa çıkma yolları anlatıldı.
Seminerde, Aile Sosyal Destek Programı’nın (ASDEP), aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerinin planlanması, uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasının sağlanması amacıyla sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir çalışma olduğu belirtildi.
Seminere katılan Gülnan Barındık, 14 yaşında spastik ve otistik bir kız çocuğunun olduğunu belirterek, bu eğitim seminerinden faydalı bilgiler edindiğini söyledi. Barındık, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından sunulan hizmetlere teşekkür ediyoruz. Simav’da yeni açılan Sosyal Hizmetler Müdürlüğü (SHM) sayesinde Gediz’e gitmekten kurtulduk. Allah Devletimize zeval vermesin” dedi. (MEİ-EFE)