Yeni hastanede bilgilendirme toplantısı

#Diğer |
13 Kas 2017 / Pzt 17:38

29 Ekim tarihinde yeni hizmet binasında hasta kabulüne başlayan 654 yatak kapasiteli Sağlık Bakanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi basın mensuplarını ağırladı

29 Ekim tarihinde yeni hizmet binasında hasta kabulüne başlayan 654 yatak kapasiteli Sağlık Bakanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi basın mensuplarını ağırladı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rıza Murat Himoğlu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörü Nevres Hürriyet Aydoğan ve Hastane Başhekimi Ümit Başar Semiz, hem hastane ile ilgili yapılan eleştirilere cevap verdiler, hem de yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Toplantıda konuşan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rıza Murat Himoğlu, yeni hastanenin il geneline modern bir sağlık hizmeti vereceğini belirterek, “Ak Parti Muğla Milletvekilimiz Nihat Öztürk, kent merkezinde bulunan eski hizmet alanına yeni hastanenin sözünü aldığını bize iletti. Bakanlıktan bunun sözünü almış olmamız önemli” dedi.
Yeni hastanenin 29 Ekim tarihinde hizmete girdiğini hatırlatan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Rıza Murat Himoğlu, “Yeni binamız hastalarımızın taşınması ile birlikte hizmete girmiş oldu. Kısa sürede hiçbir sorun yaşanmadan hastalarımızı yeni hastanemize sorunsuz bir şekilde nakledilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Pazar sabahı acilin de yeni hastaneye taşınması ile birlikte yeni binamızda hizmet vermeye başladık. İlimize böyle modern bir hastanenin kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bir takım eksiklikler var. Bunların giderilmesi aşamasında zaman kaybetmeden çalışıyoruz. Proje 2010 öncesinden çizildiği için var olan 2. Basmak hastanenin devamı olarak düşünülmüş. İnşaat başladıktan sonra planları bizimle paylaşıldı. Planları inceldiğimizde ortaya çıkan eksiklikleri bildirdik. Hastanemizin konferans salonu olan J bloğunda projesinde değiştirme yaptık. TOKİ’nin belki de tarihinde ilk kez böyle bir plan değişikliğine gidildi. Konferans salonu olarak düşünülen J Bloğu ameliyathane, anjiyo salonu, yoğun bakım üniteleri, Nükleer Tıp Merkezi’nin bulunacağı alan olarak kullanılacak. Artık yeni hastanemiz il geneline hizmet veriyor. Kısa bir süre önce Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ile bir görüşmem oldu. Kent merkezinde bulunan eski hastane alanının yeni hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı’ndan söz aldığını bize bildirdi. Buraya nasıl bir hastane yapılacağı konusunda net bir bilgi yok. Ancak Sağlık Bakanlığı’ndan böyle bir sözün alınması önemli. Özellikle menteşe ilçesinde halkımızın rahatça ulaşabileceği hastane olmasını istiyorduk. Bakanlıktan bunun sözünü almak önemli” dedi.
MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ümit Başar Semiz, “Bina bize teslim edildikten 2 ay içinde yerleştik. Bir yandan eski hastanede sağlık hizmetini devam ettirirken, aynı kadro ile yeni hastanenin hazırlanmasını sağladık. Bu çerçevede arkadaşlarımız ile birlikte iyi bir koordinasyon kurduk. Mevcut hastanede bulunan hastalarımızı yeni hastaneye sorunsuz bir şekilde nakillerini gerçekleştirdik. Şehrimizin ihtiyacı, hastalarımızın taleplerine yönelik çalışmalarımız ile hasta memnuniyetini doruk noktada tutmaya çalışacağız” dedi.
Yeni hastanede bir takım eksikliklerin bulunduğunu ancak bunların giderilmeye başlandığını kaydeden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Rektörü Nevres Hürriyet Aydoğan, “Yaptığımız çalışmalar ile eksikliklerimizi belirledik. Hızla bu eksikliklerimizi gidermek için çalışıyoruz” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi103 bin 531 metre kare kapalı alan üzerine kuruldu. Toplam 567 hasta yatağı mevcut olan hastanede J Blogun hizmete girmesi ile birlikte yatak kapasitesi 624’e ulaşacak. 58 yoğun bakım, 15 ameliyat odası, 163 polikliniğe sahip yeni hastanede bir günde yaklaşık 8 bin hastaya bakılabilecek. Hastanede ayrıca Hemodiyaliz merkezinin yanı sıra, çocuk acil servisi, Kemoterapi Merkezi, Manyetik Rezonans merkezi ve laboratuvar merkezi hizmet verecek.