Adıyaman’da kalorifer yakma saatleri belirlendi

#Güncel Olaylar |
02 Kas 2017 / Per 16:21

Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, Mahalli Çevre Kurulu ile konut, resmi kurum, kuruluş ve özel işyerlerinde kalorifer yakma saatlerinin belirlendiğini açıkladı

Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, Mahalli Çevre Kurulu ile konut, resmi kurum, kuruluş ve özel işyerlerinde kalorifer yakma saatlerinin belirlendiğini açıkladı.
Adıyaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Abdulkadir Kandemir, Adıyaman’da hava kirliliğinin önlenmesine yönelik Mahalli Çevre Kurulunun aldığı kararları açıkladı.
Abdulkadir Kandemir, “Sıcaklık şartları ve yakma saatleri kurul tarafından belirlendi. Dış ortam sıcaklığı gece ve gündüz 15 derecenin üzerinde olduğu günlerde kalorifer ve sobaların yakılmaması, kalorifer ve sobaların işyerlerinde, bina iç ortam sıcaklığı 18 derece, konutlarda ise 20 dereceden yukarıda olmayacak şekilde yakılması kararı alındı. Kalorifer ve sobaların ilk yakış saatlerinin belirlenen saatlere göre yapılıp yapılmadığının denetlenmesi kararı alındı. Hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde sobalar ve kaloriferler mümkünse sabah saat 10’dan sonra ve akşam en geç saat 16’dan önce yakılmaması kararı alındı.
Hastaneler, yatılı ve gündüzlü okullar, öğrenci yurtları, yaşlılar ve güçsüzler yurtları, kreşler, terminaller ve kolluk binaları, kalorifer ve sobaların iç ortam sıcaklığı 20 dereceden yukarı olmayacak şekilde devamlı olarak, ancak hava kirliliğine neden olmayacak şekilde yakılması, gerekmektedir.
Konutlarda sabah saat 04.00 ile 08.00, akşam 16.00 ile 22.00 saatleri arasında, resmi kurum kuruluşlar ve iş merkezlerinde ise sabah saat 07.00 ile 10.00, akşam 13.00 ile 16.00 saatleri arasında kaloriferlerin yakılması gerekmektedir. Saat ayarlamalarında yapılacak düzenlemelerle bağlı olarak yakım saatlerinde ileri veya geri saat uygulaması ile dış hava ortam sıcaklıklarına göre gerekli değişiklikler yapılabilecektir” dedi.