AK Parti’den ’askerlik teklifi geri çekilecek’ iddiasına cevap

#Güncel Olaylar | Haber Merkezi
12 Haz 2019 / Çar 17:20

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, askerlik sisteminde değişiklik öngören kanun teklifinin geri çekileceğine dair iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Değişiklikler, revizeler olabilir ama kanun teklifinin çekilmesi söz konusu değildir" dedi.

'TEKLİFİN GERİ ÇEKİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Teklifin bir an önce yasalaşması temennisinde bulunan Turan, şöyle devam etti:

"Yüz binlerce gencimiz gözü, kulağı adeta Mecliste olarak süreci takip ediyor fakat mesele yalnızca terhis olacak gençlerimiz değil, ülkemizin güvenliği, askerimizin talepleri. Daha birçok konunun hassas olarak değerlendirilmesi söz konusu. Bazı haksız ithamlar, eleştiriler var. Örneğin 'Cumhurbaşkanlığına ekstra yetkiler veriliyor' iddiası var. Bunun doğru olmadığını dün Mecliste ifade etmiştim. Tam aksine Cumhurbaşkanımıza verildiği iddia edilen yetki zaten var olan yetki. Teknik olarak önceden bu yetkiyi Bakanlar Kurulu yürütme adına kullanırken, bugünkü sistemde Bakanlar Kurulu olmadığı için o ifadenin yerine 'Cumhurbaşkanı' eklenecek yani yeni bir yetki yok. Olan yetkinin yeni sisteme göre revize edilmiş hali söz konusu. O yüzden tüm ortak taleplerle beraber sürecin değerlendirileceği kanaatindeyim."

Teklifin, geri çekileceğine ilişkin iddiaların asılsız olduğunu belirten Turan, "AK Parti Grubu olarak teklifimizin arkasındayız. Genel Kurulun takdiri her zaman baş tacıdır. Değişiklikler, revizeler olabilir ama kanun teklifinin çekilmesi söz konusu değildir." dedi.