Belçika Federal Milletvekili Yüksel: "Terörün en büyük mağdurları Müslümanlardır"

#Güncel Olaylar |
08 Mar 2018 / Per 14:24

Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, ‘Herkes İçin Güvenlik Radikalizmle Mücadele’ isimli kitabının tanıtımında terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu

Belçika Federal Milletvekili Veli Yüksel, ‘Herkes İçin Güvenlik Radikalizmle Mücadele’ isimli kitabının tanıtımında terörle mücadele konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Belçikalı Federal Milletvekili Veli Yüksel, ‘Herkes İçin Güvenlik; Radikalizmle Mücadele’ adlı kitabının tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtım etkinliğinde yaptığı açıklamada terörle mücadele konularına değinen Yüksel, Belçika’da 22 Mart 2016’da gerçekleşen terör saldırılarından sonra güvenlik konusunun ülkenin gündemine oturduğunu söyledi. Michel hükümetinin 12 ve 18 maddelik iki paketinin meclis tarafından onaylandığına dikkat çeken Yüksel, Federal Meclis’te Belçika tarihinde ilk defa bir “Terörle Mücadele Komisyonu” oluşturulduğunu belirtti.
Terörle mücadele kapsamında bütün ülkelerin dayanışma içerisinde olmasını gerektiğine vurgu yapan Veli Yüksel, “Terörün dini, ırkı, milleti olmaz. Terör her yerde terördür. Terör örgütlerine karşı dimdik durmalıyız. Terörün en büyük mağdurları Müslümanlardır. DEAŞ, Irak ve Suriye’de Müslümanları katlediyor. 21 Mart Brüksel saldırılarında ölenler arasında Müslümanlar da vardı” şeklinde konuştu. Kitabında iktidar ortağı N-VA’nın İslamı ve Müslümanları hedef almasını da eleştiren Veli Yüksel, “N-VA, Müslümanların meselelerini kaos ortamına çekmeye çalışıyor. Şu anda 23 cami dosyası gerekçesiz bekletiliyor. Hâlbuki radikalizmi önlemenin yolu bu camilerin tanınması, imamların Belçika’da yetiştirilmesi ve Müslümanların devletle olan diyaloğunun güçlendirilmesi ile gerçekleşebilir” şeklinde konuştu.

“Eşit haklar uygulanmalı”
Belçika’da radikalizmle mücadelenin başlaması gerektiğinin altını çizen Yüksel, “Bu mücadelenin iki ayağı vardır; ilki güvenlik önlemlerinin alınması, diğeri Belçika’da doğmuş büyümüş gençlerin radikal akımlara kapılmalarının engellemesi. Bunun içinde gençler kendilerini Belçika sisteminden uzaklaştırılmış ve soyutlandırılmış hissetmemeliler” dedi. Belçika’da yaşayan yabancı kökenli sorununa çözüm önerisi sunan Yüksel, “Amerika Birleşik Devletleri’nde herkes ABD vatandaşı olarak kabul görüyor. Aynı durum İngiltere’de var. Biz de Belçika’da bunu gerçekleştirmeliyiz. İnsanlar vatandaşlık haklarını anayasa ve yasalardan aldıklarında ırkçılığa ve yabancı düşmanlığına maruz kalmayacaklardır. Eşit hakların uygulanmasında hukuk devleti temel esastır, hangi siyasi görüş iktidar olursa olsun, bu böyle kalacaktır” ifadelerini kullandı.
Federal Milletvekili Veli Yüksel’in kitap tanıtımına CD&V Parti Genel Başkanı Wouter Beke, çok sayıda milletvekili ve uzman katıldı. Federal Meclis’te gerçekleştirilen programda Adalet Bakanı Koen Geens bir de konuşma yaptı. Geens Milletvekili Yüksel’e bu önemli çalışması için teşekkür etti ve kitabın bazı gerçekleri kavramada yardımcı olacağını kaydetti.