CÜ’den Prof. Dr. Sezgin’e fahri doktora diploması

#Güncel Olaylar |
30 Eki 2017 / Pzt 18:30

Dünyanın önde gelen bilim tarihçilerinden Prof

Dünyanın önde gelen bilim tarihçilerinden Prof. Dr. Fuat Sezgin’e, İslam Bilim Tarihi alanındaki çalışmalarından dolayı Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) tarafından ’fahri bilim doktorası’ diploması verildi.
Prof. Dr. Sezgin’e fahri bilim doktorası unvanı verilmesi dolayısıyla CÜ Kültür Merkezinde düzenlenen tören İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, "İnsanlara İslam bilimlerinin gerçeğini tanıtmak, benlik duygularını olumsuz etkileyen yanlış yargılardan onları kurtarmak ve ferdin ehemmiyetine olan inancı kazandırmak amacıyla o İslam Bilimi Tarihi araştırmalarına adanmış bir ömürdür. Öyle büyük bir otoritedir ki onu anmadan, onun hazırladığı eserlere bakmadan, bilim tarihiyle, İslam tarihiyle ilgili ortaya bir şeyler sunabilmek çok zordur. Bilim tarihinin en çalışkan, en birikimli insanlardan birisidir o. İslam tarihine, İslam düşüncesine, İslami eserlere ve bilim dünyasına vermiş olduğu katkılarıyla bir medeniyle kaşifi, eşi bulunmaz bir değer ’darbeler neden kötüdür’ sorusunun mücessem cevabıdır Prof. Dr. Fuat Sezgin. Bizim medeniyet ve kültürümüzde kültür, sanat ve beşerin, yaratıcının her eserinde müşahede ettiği güzellikleri çeşitli yol ve yöntemlerle ortaya koymasının vasıtasıdır. Bilgiyi hikmetle taçlandırıp, irfana ulaştırmadıkça hiç bir şeyi yerli yerine oturtamayız" dedi.
Konuşmanın ardından Rektör Yıldız, 93 yaşındaki Prof. Dr. Fuat Sezgin’e cübbe giydirdi. Daha sonra Sezgin katılımcılara ’Arap İslam Tarihinden Bazı İzlenimler’ konulu ders verdi.