Didim Belediye Meclisi 2018’in ilk toplantısını yaptı

#Güncel Olaylar |
04 Oca 2018 / Per 15:58

Didim Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi

Didim Belediye Meclisi, 2018 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Denetim komisyonu seçimi yapıldı.
Didim Belediye Meclisinin Ocak ayı meclis toplantısı Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıya AK Parti grubundan Cemal Engil ile DSP’li Mustafa Kıray katılmadı. Ek madde olarak Didim Belediyesine ait Kreş ve Gündüz bakım evinin 2018 yılı katkı payı ücreti gündeme alındı. Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesinden 2018 yılından belediye meclisinin gün saat ve tatil konusu ele alındı. Didim Belediye Meclisi 2017 yılında olduğu gibi 2018 yılında da tatil yapmama kararı alırken, toplantı gün ve saati geçen yıl olduğu gibi her ayın ilk çarşambası ve saat 14:00 olarak oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Denetim Komisyonu seçimi yapıldı. Denetim komisyonunda kaç üye görev yapması konusu oylamaya sunuldu ve CHP meclis üyelerinin oylarıyla 5 olarak oy çokluğuyla kabul edildi.
Ardından Üye seçimine geçildi. CHP’den Hatice Gençay, Sinan Ceyhan ve Celalettin Erol, AK Parti’den Şakir Saruhan ve MHP’den Salih Yarmacı aday gösterildi. Denetim komisyonu seçimlerinde meclis üyelerinin tamamının oyunu sadece CHP’li Hatice Gençay alırken diğer üyelere farklı oylar çıktı. Yapılan seçimler sonucunda grupların verdiği isimler denetim komisyonuna seçildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise huzur hakkı ücreti ele alındı.Madde Plan ve Bütçe komisyonuna sevk edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım konusu görüşüldü. Madde Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.
Gündemin beşinci maddesinde ise Didim 75. Yıl Sanayi Sitesi Kooperatifine ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifine ilişkin İmar Komisyon Raporu görüşüldü. Madde bir sonraki meclis oturumuna ertelendi.
Gündemin altıncı maddesindeki yurt dışı izin konusunda gruplardan meclis üyeleri listesi istenirken, konunun bir sonraki oturuma ertelenmesi konusunda oy birliğiyle karar alındı. Gündem ek madde olarak alınan Didim Belediyesine ait Kreş ve Gündüz bakım evinin 2018 yılı katkı payı ücreti Plan ve Bütçe komisyonuna ertelendi.