ERGAB üyeleri istişare toplantısında buluştu

#Güncel Olaylar |
26 Mar 2018 / Pzt 14:36

Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) üyeleri istişare toplantısında bir araya geldiler

Erzincanlı Gazeteciler Birliği (ERGAB) üyeleri istişare toplantısında bir araya geldiler.
İstanbul’da faaliyet gösteren, ulusal ve yerel basında görev yapan Erzincanlı gazetecileri bir çatı altında toplayan ERGAB Nisan ayında yapılacak kongre öncesi üyeleriyle buluştu.
İBB Kasımpaşa Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantı da, ERGAB Genel Sekreteri Ercan Babacan, birliğin kuruluşundan bugüne kadar gerçekleştirdiği etkinlikler ve geldiği nokta hakkında üyelere bilgiler verdi.
Toplantıda konuşan ERGAB Başkanı Sedat Sevim, İstanbul’da yerel ve ulusal basında görev yapan Erzincanlı gazetecileri bir çatı altında toplayarak aralarındaki dayanışmayı sağlamak için ERGAB’ı kurduklarını söyledi.
Birliğin öncelikle İstanbul’da görev yapan Erzincanlı gazetecileri biraraya getirdiğini belirten Başkan Sevim, bunu ülke geneline yaymayı hedeflediklerini ifade etti.
ERGAB Başkanı Sedat Sevim, “2 yıl önce kurulan birliğimiz, vizyonuyla kısa zamanda üstlendiği misyonu en güzel şekilde yerine getirdi. Yazılı ve görsel basında çalışan çok sayıda hemşehrimizi ERGAB çatısı altında buluşturduk ve Erzincan sivil toplum kuruluşları arasında da önemli bir yere geldik. Nisan ayı içerisinde 1.Olağan Genel Kurulumuzu gerçekleştirerek, güçlü bir ERGAB ailesi olarak yolumuza devam edeceğiz" dedi.
Toplantıya yoğun katılımın olmasından dolayı duyduğu memnuniyetini de dile getiren Başkan Sevim, Yeşilay Fatih Şube Başkanı ve İBB Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Sevim’e de ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.
Toplantıda, ERGAB Başkan Vekili Şener Kara’nın üye yapılanması hakkında bilgiler vermesinin ardından, Selim Payalan tarafından ERGAB’ın tüzüğü okundu.
Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan ERGAB üyeleri, Erzincanlı gazetecileri bir çatı altında toplayan oluşumun önemine vurgu yaparak, her geçen gün yeni üyelerin katılımıyla ERGAB ailesinin hızla büyümesinden mutluluk duyduklarını belirttiler.