Fırat Bulvarı daha yeşil olacak

#Güncel Olaylar |
02 Mar 2018 / Cum 11:32

Diyarbakır’daki yeşil alanları artırmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarında refüj ağaçlandırma çalışmalarına başladı

Diyarbakır’daki yeşil alanları artırmak için çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarında refüj ağaçlandırma çalışmalarına başladı.
Daha yeşil bir kent için çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçesinde bulunan Fırat Bulvarını ağaçlandırıyor. Fırat Bulvarındaki refüje dikilen ağaçlar, Diyarbakır’da ilk kez uygulanıyor. Çıtalarla kare ve şemsiye şeklinde sarılan ağaç başları, ağaçların dağılmasını engelleyerek toplu ve güzel bir görüntü vermesini sağlayacak. Yaptığı peyzaj ve yeşillendirme çalışmalarıyla kenti rengarenk süsleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kayapınar ilçesinde bulunan Fırat Bulvarının daha yeşil olması için bulvardaki refüjleri ağaçlandırmaya başladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dair Başkanlığı tarafından uzunluğu bin 300 metre olan bulvara 53 adet tetto çınar, 14 adet ıhlamur perde, 2 adet ıhlamur üçgen ve şemsiye şeklinde ağaç dikildi.
Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığına bağlı ekipler, bulvardaki refüj ve kaldırım çalışmalarına paralel olarak ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.