Köylülerden Mehmetçiğe destek kampanyası

#Güncel Olaylar |
13 Mar 2018 / Sal 16:12

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Erdoğmuş köyünde vatandaşlar, Mehmetçiğe destek olmak amacıyla kampanya başlattı

Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Erdoğmuş köyünde vatandaşlar, Mehmetçiğe destek olmak amacıyla kampanya başlattı.
Erdoğmuş Köyü Muhtarlığı ve köydeki Sivil Toplum Kuruluşlarının öncülük ettiği kampanya kapsamında Erdoğmuş köyünde hafta boyunca çeşitli etkinlikler yapıldı.
Öncelikle Afrin’de ve diğer bölgelerde şehit olan tüm askerler için Cuma namazı öncesinde köy camisinde hatim okundu. Ardından lokma tatlısı dağıtıldı.
Cuma namazı sonrasında köy içinde Erdoğmuş Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından traktörlerle yardım toplandı. Kimi vatandaşlar arpa, buğday gibi hububatını getirdi, kimisi de gönlünden ne koparsa yardımda bulundu. Bunun dışında nakdi yardım toplandı. Yardım toplama faaliyetinde Erdoğmuş Spor futbolcuları da yer aldı. Erdoğmuşlu kadınlar tarafından fırınlarda 500 köy ekmeği yapılarak hazırlandı. Erdoğmuş Şehit Ramazan Demirci İlkokulu ve Erdoğmuş Ortaokulu öğrencileri Askerlerimize mektuplar yazdı.
Toplanan yardımlar ve öğrencilerin yazdığı mektuplar kamyonete yüklendi ve Hatay’a ulaştırılmak üzere Pazar günü köy meydanından dualarla uğurlandı.
Gediz’e bağlı Erdoğmuş köyü sakinlerinin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de yürüttüğü ’Zeytin Dalı Harekatı’na destek amacıyla başlattığı kampanya sonrası, toplanan yardımlarla yapılan Erdoğmuş Köy Ekmekleri ve öğrencilerin yazdığı mektuplar Hatay’a ulaştırıldı. Toplanan nakdi yardım da Mehmetçik Vakfına gönderildi.
Köy halkının kampanyaya tam destek verdiğini söyleyen Erdoğmuş Köyü Muhtarı Selim Güzelyurt, köylülere teşekkür etti. Güzelyurt; “Köy halkımızdan bu kampanyamıza büyük bir destek geldi. Kimi vatandaşımız arpa, buğday gibi hububatını getirdi, kimisi de gönlünden ne koparsa yardımda bulundu. Tüm köy halkımıza gönülden teşekkür ediyorum" dedi.(RB-EFE)