Suriyeliler ellerinde zeytin dallarıyla harekata destek verdi

#Güncel Olaylar |
29 Oca 2018 / Pzt 17:00

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler ellerinde zeytin dallarıyla Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı için destek mitingi düzenledi

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeliler ellerinde zeytin dallarıyla Afrin’e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı için destek mitingi düzenledi.
Şanlıurfa’da Suriyelilerin kurduğu Milli Devrim ve Muhalefet Güçleri Birliği organizasyonunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yönelik başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na destek amaçlı bir miting düzenlendi. Rabia Meydanı’nda düzenlenen mitinge Şanlıurfa’da yaşayan çok sayıda Suriyeli, ellerinde zeytin dallarıyla katıldı. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve askerimiz lehine sloganlar atan kalabalık, YPG/PKK/PYD terör örgütünü protesto etti. Türk bayraklarıyla Suriye bayraklarını birlikte sallayan kalabalık, terör örgütünü kınayan dövizler taşıdı.

"Türk askeriyle birlikte savaşacağız"
Burada bir açıklama yapan Milli Devrim ve Muhalefet Güçleri Birliği Derneği Temsilcisi Hişam El Mustafa, "Biz buraya bugün Afrin Harekatı için toplandık. Biz dünyanın her yerinde, Türk ordusuyla ÖSO her zaman birlikte olacaktır. Biz burada PYD ve YPG’yi protesto etmek için toplandık çünkü onlar bizi evimizden ettiler. Biz Suriye’ye dönerek Türk askeri ile birlikte savaşacağız” ifadelerini kullandı.
Grup yapılan açıklamanın ardından sessiz bir şekilde dağıldı.