Tanju Okan Parkı sil baştan

#Güncel Olaylar |
21 Ara 2017 / Per 10:45

Urla’da yaşayan ve adı kentle özdeşleyen merhum sanatçı Tanju Okan’ın adını taşıyan bark sil baştan yapılacak

Urla’da yaşayan ve adı kentle özdeşleyen merhum sanatçı Tanju Okan’ın adını taşıyan bark sil baştan yapılacak. Besteci ve aranjör Garo Mafyan’ın da danışmanlığında hazırlanan tematik projenin görsellerini Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, sanatçı Tanju Okan’ın halen mezarının da bulunduğu İskele Mahallesi Muhtarı başta olmaz üzere bölge esnafı ile paylaştı.
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İskele Mahallesinde bölge esnafıyla buluştu. Mahalle muhtarı Yeşim Temiztepe, CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, belediye meclis üyeleri Ertan Certel ve Selçuk Balkan’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları Hüseyin Özdemir ve Ziya Çamsarılıoğlu’nun da katıldığı toplantıda, istekleri dinleyen Başkan Uyar, kısa sürede hayata geçirmeyi planladıkları çalışmaları anlattı.
Urla’nın özellikle hafta sonları uğrak noktası olan İskele Mahallesine Urla Belediyesi tarafından üç önemli eser kazandırılacağını açıklayan Başkan Sibel Uyar, Tanju Okan Parkının, tematik anlayışla sil baştan yapılacağını söyledi. Aynı bölgede bir spor tesisi kazandırılacak, pazaryeri ise çok amaçlı şekilde yapılacak.
Urla İskele’de yaşayan ve burada toprağa verilen ünlü sanatçı Tanju Okan adına bölgede yapılan parkın yeni baştan oluşturulacağını belirten Uyar, buna ilişkin projenin görsellerini de esnafla paylaştı.
Başkan Uyar, tematik bir anlayışın uygulanacağı parkın ortasından geçen yolda sanatçının eserlerinin adının yazılacağı ve ışıklandırılıp, gece güzel bir görüntü sağlanacağını söyledi. Uyar ayrıca; Okan’ın eserlerinin müzik sistemi ile çalınacağı parkta Tanju Okan heykeli çevresinde de gösteri sanatlarının yapılabileceği küçük sahne yer alacağını kaydetti. Küçük bir amfi tiyatronun da bulunacağı Tanju Okan Parkında bölgeye hareket getirecek etkinliklerin yapılacağını da belirten Uyar, alanın denizle buluştuğu noktaya da yüzer bir iskele yapılacağını da kaydetti.
Tanju Okan Parkına yakın bölgede bir spor alanı da projelendirildiğini belirten Başkan Uyar, bu çalışmalar ile ilgili Koruma Kurulundan ön onay alındığını bölgenin SİT alanları dahilinde olması sebebiyle nihai izinler ile birlikte yapımın başlayacağını söyledi. Spor alanında iki adet tenis kortu, iki adet basketbol sahası ile bir kafeteryanın bulunacağını belirten Uyar, alanın ortasında bir palmiye havuzu ve çevresinde bisiklet yolu olacağını anlattı.

Pazaryeri de yapılacak
İskele’nin yıllardır hizmet veren pazaryerinin çatısının da kapatılacağını ve burada pazar kurulduğu günlerin dışında etkinliklere de açık olacağını kaydeden Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, belediye meclisinin gerekli kararları aldığını, bölgenin tümüne 2-2,5 yıl içinde doğalgazın gelmiş olacağını da ifade etti.