Vali Orhan Çiftçi’den Tıp Bayramı mesajı

#Güncel Olaylar |
13 Mar 2018 / Sal 10:56

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımlayan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi Türkiye’nin sağlık alanındaki başarılarına değindi. Vali Çiftçi, bu başarıların arkasındaki en büyük gücün sağlık çalışanları olduğunu belirtti.
Vali Çiftçi mesajında şu ifadelere yer verdi:
"İnsanın sağlık çalışanı olabilmesi için yüreğinin, sevgilerin en güzeli en anlamlısı olan insan sevgisiyle dolu olması gerekir. Ancak bu şekilde büyük bir sabırla, hoşgörüyle, özveriyle insanlara hizmet edebilir, onların sorunlarını dertlerini paylaşabilir. Hastaların en mahrem sırlarını emanet ettikleri ya da sonuna kadar güvendikleri insanlar olabilirler. Böylesine zor bir görevi büyük bir aşkla ve şevkle yerine getiren çalışanlarımız sağlık sistemimizi bugüne gelmesinde en büyük katkıyı yapmıştır. Gelişmişliğimizin en önemli etkenlerinden biri sağlıktır. Ülkemiz, sağlık alanında elde ettiği başarılarla takdir toplamış birçok ülkeye örnek gösterilmiştir.
Son yıllarda sağlık hizmetlerinden memnuniyeti üst seviyelere çıkaran, Cumhuriyetimiz boyunca yaşanmamış, ertelenmiş; bazen düşünülmüş ama cesaret edilememiş köklü değişimleri bünyesinde barındıran Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın da en önemli unsuru başta hekimlerimiz olmak üzere sağlık çalışanlarımız ve onların kutsal emekleridir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlık camiası ve onları yetiştiren hocalarını kutluyor, üstün hizmetleri için şahsım ve vatandaşlarım adına sevgiler sunuyorum."