’Yetimi güldür ki dünya gülsün’ projesi

#Güncel Olaylar |
01 Şub 2018 / Per 10:24

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri Mersin Şubesi (İHH) iş birliğinde, ’Yetimi güldür ki dünya gülsün’ projesi kapsamında, il genelinde belirlenen 100 yetim çocuğa ’karne şenliği’ düzenlendi

Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri Mersin Şubesi (İHH) iş birliğinde, ’Yetimi güldür ki dünya gülsün’ projesi kapsamında, il genelinde belirlenen 100 yetim çocuğa ’karne şenliği’ düzenlendi.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, dezavantajlı çocuklara devletin sıcak yüzünü göstermek, diğer çocukların sahip olduğu imkanlara kavuşmalarını sağlamak, dezavantajlı durumlarını biraz olsun hafifletmek ve yüzlerinde bir tebessüm oluşturulması amacıyla ’Yetimi güldür ki dünya gülsün’ projesinin düzenlendiği bildirildi.
Proje kapsamında yetim çocuklar için ’karne şenliği’ düzenlendi. Mersin Gençlik Merkezleri Müdürü Fatih Nacar, Şube Müdürü Mehmet Kavuştu ve İHH Mersin Şubesi gönüllülerinin katıldığı etkinlikte, yetim çocuklar, hazırlanan birbirinden güzel koreografiler ve oyunlarla gönüllerince eğlenme fırsatı buldu.
Etkinlik sonunda yetim çocuklar için hazırlanan hediyeler, Mersin Gençlik Merkezleri Müdürü Fatih Nacar ve Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Kavuştu tarafından verildi.