Yiğit bebeğin ameliyatı başarılı geçti

#Güncel Olaylar |
28 Ara 2017 / Per 13:27

Yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle ambulans uçakla Aydın’dan İstanbul’a nakil olan Yiğit Celal Yıldırım’ın ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilirken, Yiğit bebeğin hayati tehlikeyi atlattığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi

Yaşadığı kalp rahatsızlığı nedeniyle ambulans uçakla Aydın’dan İstanbul’a nakil olan Yiğit Celal Yıldırım’ın ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirilirken, Yiğit bebeğin hayati tehlikeyi atlattığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Aydın’da yaşayan Mehmet ve Birgül Yıldırım çiftinin bebekleri Yiğit Celal Yıldırım’a “aort koarktasyonu” (Aort damarında daralma) teşhisi konulmasının ardından, Yiğit bebek ambulans uçakla tedavisinin yapılması için İstanbul’a sevk edilmişti. Yiğit bebek, İstanbul Siyami Ersek hastanesinde tedavi altına alınarak ve ameliyatla aort damarındaki sorun giderildi. Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan Yiğit bebeğin, yoğun bakımdan çıkarılarak Çocuk Kardiyoloji Servisi’nde tedavisine devam eddiği öğrenildi.
“Herkese teşekkür ediyoruz”
Başarılı geçen ameliyat sonrası Yiğit bebeğin tedavisi için yardımda bulunan herkese teşekkür eden ve bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade eden amcası Ahmet Raşit Bilgen, “Yeğenim İstanbul’da acilen ameliyata alındı ve aort damarındaki dar bölge alındı. Daha sonra aort damarı birleştirildi. Zor bir ameliyat olduğu için yeğenim iki gün yoğun bakımda tutuldu. Şu an ise servise çıkarıldı ve durumu gayet iyi. Bizden yardımlarını esirgemeyen ve dua eden herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.