10 ülkede müslümanların yüzü güldü
İhlas Vakfı, başta Türkiye olmak üzere Somali, Afganistan, Etiyopya, Yemen, Sudan, Moritanya, Kenya, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan olmak üzere 10 ülkede kurban organizasyonları düzenledi
İhlas Vakfı, başta Türkiye olmak üzere Somali, Afganistan, Etiyopya, Yemen, Sudan, Moritanya, Kenya, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan olmak üzere 10 ülkede kurban organizasyonları düzenledi
İhlas Vakfı, başta Türkiye olmak üzere Somali, Afganistan, Etiyopya, Yemen, Sudan, Moritanya, Kenya, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan olmak üzere 10 ülkede kurban organizasyonları düzenledi.İhlas Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Okyay İhlas Vakfı Kurban Organizasyonları sonrasında basına bir açıklama yaptı. Okyay, Hayırseverlerin bağışladığı kurban vekâletleri ile her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinde kurban organizasyonları gerçekleştirdiklerini belirterek bu sene de başta Türkiye olmak üzere, Somali, Afganistan, Etiyopya (Habeşistan), Yemen, Sudan, Moritanya, Kenya, Azerbaycan, Gürcistan ve Hindistan olmak üzere 10 ülkede kurban organizasyonları düzenlediklerini ifade etti.
Okyay, İslami usullere uygun olarak yapılan kesimler neticesinde elde edilen etlerin 10 ülkede poşetlenerek ihtiyaç sahibi Müslümanlara ulaştırıldığını belirtti. Okyay ayrıca Türkiyede 33 öğrenci yurdunun bulunduğu şehirlerde ve Afyonda kesimler yapıldığını, kesimler neticesinde elde edilen etlerin yıl boyunca İhlas Vakfı yurtlarında barınan öğrenciler için sarf edileceğini söyledi.
Okyay, hayırseverleri katkıları ile Türkiyede ve on ülkede Kurban Organizasyonu ile binlerce Müslümanın hayır duasını aldıklarını söyleyerek bağış sahiplerine teşekkür etti.
SOMALİDE BAYRAM YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ
İç savaş sebebi ile yıllardan beri yokluk ve yoksullukla mücadele eden Türkiyenin birçok kurum ve kuruluşu ile her türlü yardımı ulaştırdığı Somalide bu yıl İhlas Vakfı kestiği kurbanlarla bir nebzede olsun yüzlerin gülmesini sağladı. Somali Koordinatörü Hasan Gümüş koordinasyonunda bu sene Somalide 210 Büyükbaş Kurban kesimi gerçekleştirildi. Elde edilen etler poşetlenerek çadırlarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Somali Koordinatörü Hasan Gümüş yaptığı açıklamada kesimler neticesinde dağıtılan etler ile Somali halkının daha güzel bir bayram geçirmesine vesile olduklarını söyledi. Somalide iç savaş sebebi ile çok büyük sıkıntıların yaşandığının altını çizen Gümüş kurban vekâletlerini İhlas Vakfına veren hayırseverle teşekkürlerini iletti.
AFGANİSTANLI TÜRKMENLERDEN HAYIR DUA VAR
Fakirlik ve yoksullukla mücadelenin devam ettiği Afganistanda her sene olduğu gibi bu senede Türkmenlerin yoğunlukta yaşadığı Kuzey vilayetlerinden olan Mezar-ı Şerif ve Şıbırgan vilayetlerinde 200 büyükbaş kurban kesimi yapıldı. Afganistan Kurban Koordinatörü ve İpekyol Başkanı Mustafa Mahdum ve Abdulhakim Mahdum koordinesinde gerçekleşen kesimlerinde elde edilen etler paketlenerek ihtiyaç sahiplerine bir bir teslim edildi.
Ayrıca İhlas Vakfını Afganistan genelinde açtığı 12 öğrenci yurdunda barınan öğrenciler de yıl boyunca etlerden istifade edecek.
İHLAS VAKFI, YEMEN İLLERİNDE
Peygamberimize olan aşkı dillere destan olan Veysel Karani Hazretlerinin memleketi olan Yemende İhlas Vakfı bu sene ilk defa kurban organizasyonu düzenledi. Yemen Koordinatörü Osman Gül başkanlığı ve
İhlas Vakfı yurtlarında kalan Yemenli öğrencilerle birlikte organize edilen Kurban kesimlerinde Yemenli ihtiyaç sahiplerinin evlerine kurban eti girmesi sağlandı. Yemenli Müslümanlar, Bizleri kardeş görüp hatırlayan ve kurbanlarını Yemene gönderen hayırseverlere teşekkür ve selam ediyoruz dediler.
İHLAS VAKFI, ETİYOPYA, SUDAN, KENYA VE HİNDİSTANDA
Peygamberimize gıyabında iman eden ve hicret eden Eshabı Kiram hazretlerini himayesine alan Melik Eshame Hazretlerinin ülkesi olan Habeşistanda Ali Kara koordinesinde kurbanlar kesilerek kesildi. Ayrıca Sudanda Muştak Saygın, Kenyada da Hakkı Okur gözetiminde yapılan kurban kesimlerinde elde edilen etler ile yüzlerce kurban kesimi yapılarak binlerce fakire et olarak dağıtıldı.
İslam âlimlerinin diyarı olarak bilinen ve milyonlarca Müslümanın yaşadığı Hindistanda bu yıl kurban kesimleri İhlas Vakfı temsilcisi Naim Ahmet Kureyşi koordinesinde Uttar Pradesh eyaletinin Nihtaur şehrinde yapıldı. Yüzde 95i Müslüman olan 120 bin nüfusun yaşadığı Nihtaurda kesim neticesinde elde edilen etler İhlas Vakfı yetkilisi Naim Ahmet Kureyşi gözetiminde ihtiyaç sahibi Müslümanlara ve medreselere paketlenerek ulaştırıldı.
Ayrıca dünyanın dört bir tarafında bilinen ve ziyaret edilen Seyyid Nizameddin Evliya Hazretlerinin Dergâhında torunları Seyyid Hüsrev, Seyyid Nizami ve Seyyid Suhail Nizami gözetiminde gerçekleştirilen kesimlerinde de elde edilen etler dergaha ziyarete gelen binlerce fakire paketlenerek elden verildi.
TÜRKİYEDEKİ KESİMLER AFYONDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Yurtdışında 8 ülkede gerçekleşen kesimlerinin yanı sıra yurt içinde de 27 Öğrenci yurdunun bulunduğu şehirlerde ve Afyonda kesimler yapıldı. Türkiye Kurban Koordinatörü Tahsin Ekinci koordinesinde İslami usuller gözetilerek, vekâlet sahiplerinin ismi tek tek okunup tekbirlerle yapılan kesimler neticesinde elde edilen etler yıl boyunca İhlas Vakfı yurtlarında barınan öğrencilere sarf edilmek üzere soğuk hava depolarına muhafaza altına alındı.