Ana Sayfa
Gundem

13 Yaşındaki Mehmet 4 Gündür Kayıp

19 mayıs atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramında, sabah saat 08.30 sıralarında simit satmak için evden çıktı. çıkış o çıkış

23 May 2009 - 11:01 Adem Demir 2 dk

19 mayıs atatürk'ü anma gençlik ve spor bayramında, sabah saat 08.30 sıralarında simit satmak için evden çıktı. çıkış o çıkış

Aslen Şırnak İli İdil İlçesi nüfusuna kayıtlı olup, yaklaşık iki yılı aşkın bir süreden beri göç ettikleri İnegöl’de, Süleymaniye mahallesi Yeşil Bursa caddesi numara 41 adresinde ikamet etmekte olan Esmer Olam ile Nurettin Olam’ın 6 çocuğundan ikincisi olan 13 yaşındaki Mehmet Şerif Olam, simit satmak amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında evden çıktı, bir daha geri dönmedi.

Eşi Nurettin Olam’ın belli bir mesleğinin olmadığını, hafif bir sakatlığının da bulunması nedeniyle iş bulamadığını, Sani Konukoğlu Camii çevresinde bekleyip, bulabildiğinde günlük işlere gittiğini, ailenin geçimine katkı sağlamak için Şakir Lakşe İlköğretim Okulu 8-A sınıfında okuyan oğlu Mehmet Şerif’in, okuldan arta kalan zamanlarda simit sattığını anlatan anne Esmer Olam, “Oğlum Mehmet Şerif 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramında, sabah saat 08.30 sıralarında simit satmak için evden çıktı. Çıkış o çıkış, bir daha kendisinden haber alamadık.

İnegöl’de her yeri aradık, arkadaşlarına sorduk, kimse nerede olduğunu bilmiyor. Aradan dört gün geçti, halen ortalarda yok. Ne yapacağımızı şaşırdık” dedi. Daha önce başlarına böyle bir iş gelmediğini, çocuklarından hiç ayrı kalmadıklarını belirten Esmer Olam, hem Jandarmaya, hem de Polise başvurup yardım istediklerini, ancak aradan dört gün geçmesine rağmen, Mehmet Şerif’ten bir haber alamadıkları için hayatından endişe etmeye başladıklarını söyledi.

Mehmet Şerif Olam’ın, çocuk çeteleri tarafından kaçırılmış olabileceğinden endişe duyduklarını da kaydeden dertli anne Esmer Olam, “Oğlumuzun fotoğraflarını büyütüp her yere astık.

Görenlerin, tanıyanların, yerini bilenlerin insaniyet namına ya polise veya jandarmaya yada 0539 355 18 06 numaralı telefonla bize bildirmelerini bekliyoruz. Çok zor durumdayız. Allah böyle bir durumu kimsenin başına vermesin” şeklinde sıkıntılarını dile getirdi. Esmer olam, eşinin çalışamaması nedeniyle geçim sıkıntısı çektiklerini, yardıma muhtaç olduklarını da sözlerine ekledi

Kaynak:Yıldırım Gazetesi