Adalet Sarayı Bitmek Üzere
Yeni Adli yılla beraber hizmete girmesi beklenen Adalet Sarayı inşaatında artık sona gelindi. 11 bin m2 kapalı alana sahip olan binada iç tefrişat çalışmaları sürüyor.
Yeni Adli yılla beraber hizmete girmesi beklenen Adalet Sarayı inşaatında artık sona gelindi. 11 bin m2 kapalı alana sahip olan binada iç tefrişat çalışmaları sürüyor.
Tamamlanması ile Hükümet Konağına büyük bir rahatlama getirecek olan Adalet Sarayında artık sona gelindi. 6 katlı olarak inşa edilen ve 10 milyon TL'ye ihale edilen Adalet Sarayında 10 mahkeme salonu, seçim ve icra müdürlükleri ve başsavcılık birimleri yer alacak. Adalet sarayının iç tefrişatını Eskişehir, Afyon ve Kırşehir açık ceza evinde bulunan hükümlüler yapacak.
DIŞ CEPHESİNİN YÜZDE 70’İ CAM
İnşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Adalet Sarayının dış cephesinin yüzde 70’i cam, yüzde 30’luk kısmı da granit kaplamadan oluşuyor. İç tefrişat çalışmalarının da tamamlanmasıyla Eylül ayı başında Adalet Sarayının hizmete girmesi hedefleniyor.
AĞIR CEZASIZ AÇILACAK
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2011 yılı İdari ve Adli Yargı Yaz Kararnamesi ile beklenen Yeni Adliye Sarayı’na ağır ceza mahkemelerinin kurulması başka bir döneme kalmıştı. HSYK, Türkiye genelinde hiçbir il ve ilçede yeni mahkemelerin kurulması kararı almamasının ardından Eylül ayı içerisinde açılması beklenen Yeni Adalet Sarayı ağır ceza mahkemeleri olmaksızın açılacak.