Ahlat, Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü kutlamalarına hazır
Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı. Etkinlikler 22-25 Ağustos’ta Sultan Alparslan Otağı’nda yapılacak.
Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü etkinlikleri için hazırlıklar tamamlandı. Etkinlikler 22-25 Ağustos’ta Sultan Alparslan Otağı’nda yapılacak.
MALAZGİRT ZAFERİ’NİN YIL DÖNÜMÜNE HAZIRLIKTürk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’nin 954. yıl dönümü Bitlis’in Ahlat ilçesinde coşkuyla kutlanacak. Etkinliklerin yapılacağı Recep Tayyip Erdoğan Ahlat Millet Bahçesi’nde hazırlıklar tamamlandı.
SULTAN ALPARSLAN OTAĞI VE TEMATİK ÇADIRLARÇarho bölgesinde kurulan Sultan Alparslan Otağı, Selçuklu motifleriyle süslenmiş han otağı ve 50 tematik çadırla ziyaretçileri ağırlayacak. Yöresel ürünlerin satılacağı 50 dükkân da alanda yerini aldı.
BİNLERCE KİŞİ AĞIRLANACAK22-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklerde;
Atlı okçuluk, cirit ve kökbörü gösterileri,
Güreş müsabakaları,
Atlı akrobasi ve savaş sanatları,
El sanatları çarşısı, ok ve yay atölyesi,
Çocuk oyun alanları yer alacak.
Alan, Türk, Filistin ve Türk boylarının bayraklarıyla süslenirken, Türk Yıldızları da Ahlat semalarında gösteri yapacak.
DEVLETİN ZİRVESİ AHLAT’TAAhlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, hazırlıkların tamamlandığını belirterek, 25 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kabine üyelerinin de Ahlat’ta olacağını açıkladı. Gülmez, geçen yılın üzerinde bir katılım beklediklerini ve yine Bakanlar Kurulu toplantısının Ahlat’ta yapılmasını umduklarını ifade etti.
HALK ETKİNLİKLERE DAHİL OLACAKKutlamalar kapsamında vatandaşlara ok atma deneyimi yaşatılacak, gençler güreş müsabakalarına katılacak. Ayrıca fener alayı ve çeşitli halk oyunları gösterileriyle coşku doruğa çıkarılacak.