Aksaraylı şehit polis son yolculuğuna uğurlandı
26 Ağustosta Şırnakın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıda yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve dün gece şehit düşen Aksaraylı özel harekat polisi Sefa Altınsoy, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı
26 Ağustosta Şırnakın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıda yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve dün gece şehit düşen Aksaraylı özel harekat polisi Sefa Altınsoy, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı
26 Ağustosta Şırnakın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğüne yapılan saldırıda yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve dün gece şehit düşen Aksaraylı özel harekat polisi Sefa Altınsoy, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.İlk olarak dedesinin evine getirilen şehit Altınsoyun cenazesi, burada helallik alındıktan sonra Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi Morguna kaldırıldı. İkindi Namazı vaktine yarım saat kala morgdan alınan şehidin cenazesi konvoy eşliğinde Ulu Camisine getirildi. Cami bahçesinde bekleyen şehidin annesi, kardeşleri ve diğer yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Ulu Camisinde ılınan ikindi namazının ardından Ulu Cami bahçesinde şehit Altınsoyun cenaze namazı kılındı. Şehit Altınsoyun cenazesi kılınan namazın ardından gözyaşlarıyla tekbirler eşliğinde Aksaray Şehitliğine defnedildi.
Cami bahçesinde gözyaşlarına hakim olamayan şehidin anneannesi Meliha Sertkaya, Bilmeyenler tanıdı seni yavrum resminle. Resminle seni tanıdılar yavrum, Sefam Altınsoyum. Bu yavruya sakin olunur mu? Biz ağlamayalım da kim ağlasın. Çıkmaz, bize bir şey olmaz, ne oldu. Yatıyor orada bak. Yaradanına kurban olduğum yatıyor. Sevdiği mesleğinin müjdesi bu oldu, sürprizi bu oldu dedi.
Cenaze törenine Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Gazi Demir, AK Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Milletvekili Mustafa Serdengeçti, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve binlerce vatandaş katıldı.