Altın madeninde facia! 100'den fazla ölü
Nijerya’nın Zamfara eyaletindeki altın madeninde meydana gelen göçükte 100’den fazla kişi öldü. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
Nijerya’nın Zamfara eyaletindeki altın madeninde meydana gelen göçükte 100’den fazla kişi öldü. Arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
NİJERYA’DA MADEN FACİASI: 100’DEN FAZLA ÖLÜ
Nijerya’nın kuzeybatısında yer alan Zamfara eyaletindeki Kadauri altın madeninde büyük bir göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre, olayda 100’den fazla kişi yaşamını yitirdi.
ÇOK SAYIDA MADENCİ YER ALTINDAYDI
Göçüğün yaşandığı sırada çok sayıda madencinin yer altında çalıştığı aktarıldı. Bölgeden gelen bilgilere göre şu ana kadar 13 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, 15 kişi ise sağ olarak kurtarıldı.
ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Yetkililer, göçüğün ardından bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibinin sevk edildiğini bildirdi. Çalışmaların devam ettiği, can kaybı sayısının artabileceği ifade ediliyor.
BÖLGEDEKİ MADENLERİN DURUMU
Zamfara eyaleti, Nijerya’da yasa dışı altın madenciliğinin yoğun olarak yapıldığı bölgelerden biri olarak biliniyor. Güvenlik ve iş güvenliği tedbirlerinin yetersizliği, sık sık benzer kazaların yaşanmasına neden oluyor.