Anneler En Büyük AVMyi Açtı
İnegölde oluşturulan, Türkiyenin en büyük mobilya alışveriş merkezinin (AVM) ilk etabını, "Anneler Günü" nedeniyle kadınlar açtı.
İnegölde oluşturulan, Türkiyenin en büyük mobilya alışveriş merkezinin (AVM) ilk etabını, "Anneler Günü" nedeniyle kadınlar açtı.
Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si özelliğini taşıyan, 225 bin metrekare alanda 200 firmanın yer aldığı Mobiliyum, Bursa İnegöl’de düzenlenen törenle açıldı. Açılışı Anneler Günü nedeniyle kadınlar yaptı.
Mobiliyum’un açılışına İnegöl ve Bursa protokolü, bazı milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış öncesi konuşan Mobiliyum AVM Kurucu Başkanı Haluk Özbek, İnegöl'ün Türkiye mobilya ihtiyacının yarısını karşıladığını ve dünyanın 160 ülkesine ihracat yaptığını söyleyerek, "Türkiye'nin ilk ve tek kapalı mobilya AVM'si Mobiliyum 225 bin metrekare kapalı alanda tek çatı altında bir araya gelen 200'den fazla mobilya üreticisinin işbirliği ile atılan büyük bir adımı temsil ediyor. Projemiz örnek KOBİ ortaklığı projesidir. Bu çatı altında direkt olarak 200 üreticimiz, endirekt olarak da 500 civarında mobilya üreticisi kardeşimiz temsil edilecek. Üyelerimiz İnegöl mobilya üretiminin yarısını, İnegöl mobilya ihracatının yüzde 75'ini temsil ediyor. Üyelerimizin çalışan sayısı 20 binin üzerinde. İnanıyoruz ki bu büyük adım İnegöl'ü dünyanın mobilya merkezi olma yolunda zirveye taşıyacak. 400 milyon dolar olan ihracatını en kısa süre içerisinde 1 milyar dolar üzerine çıkartacak inşallah. Her gün yüzlerce yabancı alıcı ile temasa geçilecek, buraya gelip alışveriş yapmaları sağlanacaktır. Projemiz zamanla yabancı müşterilerimizin de Türkiye'yi ziyaret sebebi olacaktır. Projemizi ziyaret edecek olan Hıristiyan ve Musevi yabancı misafirlerimiz için tesis ettiğimiz yabancı ibadethanelerimiz tüm inançlara saygıyla yaklaştığımızın ve İnegöl'ün kapılarının tüm Dünya'ya açıldığının önemli bir göstergesidir." dedi.
KADINLAR AÇTI
Mobiliyum'u Anneler Günü olması nedeniyle kadınların açacağını belirten Özbek, "Mobiliyum AVM inşallah sonsuza kadar kadınlarımızın zarafetinde, onların desteği ve gayretleriyle hizmet verecektir. Onların aradığı tasarımı, kaliteyi, rahatlığı ve güveni sunmaya çalışıyoruz. Mobiliyum'un en önemli ziyaretçileri baştacı yılın 365 günü kadınlar olacaktır. Bu açılışını yapmakta en temelde onların hakkıdır. Merkeze kadınlarımızı koyuyoruz. Zira kadınlarımız bizim gerçek patronumuzdur. Ülkemizin ve İnegöl'ümüzün kadınlarının, annelerinin ellerinden öpüyor, anneler gününü tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Vali Karaloğlu, İnegöl'ün 700 yıllık ağaç sanayisine işaret ederek, "Osmanlı donanmasına ahşap temin eden bir ilçeden bahsediyoruz. İnegöl pazarlamayı da aslında kendi içerisinde çözmüş bir ilçemiz. Türkiye'nin en büyük mobilya AVM'sini açıyoruz, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.
İNEGÖL MOBİLYANIN MERKEZİ
İş birliklerinden ötürü 200 iş adamını ayrı ayrı kutlayan Karaloğlu, "İnegöl, mobilyanın merkezi. Bu şehrin belediye başkanı eski bir mobilyacı. İnegöl'e de mobilyacı başkan yakışıyor. Alinur Aktaş kardeşimize de mobilya sektörüne verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin de mobilyacı. Bu projeye destek verdiği için kendisini de kutluyorum" ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından Türkiye’nin en büyük mobilya AVM’si Mobiliyum, kadınların kestiği kurdele ile kapılarını açtı. Mobiliyum açılışın ardından ilk gününde ziyaretçi akınına uğradı.