Asgari ücrette 2. toplantı sona erdi! İşte ilk açıklama
Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2. toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Sürecin üçüncü toplantıda sonuçlanmasını bekliyor.
Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2. toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Sürecin üçüncü toplantıda sonuçlanmasını bekliyor.
ASGARİ ÜCRET KOMİSYONU 2. TOPLANTISI SONRASI TÜRK-İŞ’TEN AÇIKLAMATürk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2. toplantısının sona ermesiyle sürece dair değerlendirmelerde bulundu. Ağar, "Geçmiş yıllarda 4. toplantıya kadar bir rakam belirlenmezdi. Ancak bu yıl 3. toplantıda sürecin tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.
"ASGARİ ÜCRET, PAZARLIK MASASI DEĞİL"Ağar, komisyon görüşmelerinde ücret belirleme sürecinin karmaşık bir hal aldığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:
"Toplantılarda bir rakam açıklanmasını istedik, kamuoyuyla paylaşalım dedik. Ancak bize bu sürecin toplu iş sözleşmeleri gibi bir pazarlık masası olmadığı ifade edildi. Bugün, 8 milyon işçiye doğrudan etki eden bir ücreti ve onların sıkıntılarını konuşuyoruz."
Maliye Bakanı'nın ekonomik iyileşme ile ilgili açıklamalarına değinen Ağar, şöyle devam etti:
"Maliye bakanımız kötü günlerin geride kaldığını söylüyor. Biz de bugünün fırsatlarından faydalanalım diyoruz. Vatandaşlarımız kiralarını ödeyebilsin, çocuklarına daha iyi bakabilsin. Sürecin 3. toplantıda biteceğini düşünüyorum. Bakanlık toplantı gününü önümüzdeki hafta bildirecek."
Son dönemde Türk-İş'in asgari ücret için neden bir rakam açıklamadığına dair eleştirilere yanıt veren Ağar, şu açıklamayı yaptı:
"Sürekli ‘Türk-İş neden rakam açıklamıyor?’ deniliyor. Biz rakam açıkladığımızda bu, bizim üzerimize kalıyor. Biz para veren taraf değiliz. Ancak sürecin şeffaf yürütülmesini istiyoruz."