ATA TOPRAĞI BU YIL SAMSUN YERİNE SOMAYA GÖTÜRÜLECEK
Bu yıl 26'ncısı düzenlenen 'Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu' kapsamında Atatürkün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi
Bu yıl 26'ncısı düzenlenen 'Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu' kapsamında Atatürkün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi
Bu yıl 26'ncısı düzenlenen 'Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu' kapsamında Atatürkün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. Toprağın, Manisa'nın Soma ilçesinde maden kazasında hayatını kaybeden 284 işçinin anısına Soma'ya götürüleceği kaydedildi.Türkiye Atletizm Federasyonu ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda konuşan İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, büyük önem arz eden toprakların bir bölümünün Ankarada Cumhurbaşkanı Abdullah Güle, kalan kısmının da Somada yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden maden şehitleri için Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Soma Şubesi'ne götürüleceğini belirtti.
Gürbüz, en acı günde bile küllerinden doğan bir milletin bireyleri olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'ni nasıl vermişsek bugün en acı günümüz de olsa yine birlikte hedefe ulaşmanın gayreti içindeyiz. Biz dost ve komşu ülke Yunanistan ile ilişkilerimizi ne kadar geliştirirsek orada bulunan soydaşlarımızın da o ölçüde rahat ve mutlu olacaklarını düşünüyorum" dedi.
Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ise Batı Trakyanın kültür ve anlayış olarak Trakyanın devamı olduğuna işaret ederek, "Türkiye hapşırsa Batı Trakya nezle olur" diyerek, bu yıl ilk defa olarak toprağı Samsuna değil de Somada maden şehitlerinin hatırası olarak Soma'ya göndereceklerini kaydetti.
Atatürkün Selanik'teki evinden getirilen Türk bayrağına sarılı topraklar, İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz tarafından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu ve İstanbul Masterleri Atletizm Kulübü atletlerine teslim edildi.
Atletler, 737 kilometre koştuktan sonra toprağın bir parçasını 19 Mayıs törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Güle teslim edecek.