Ateşte açan çiçekler sempozyumu

Bursa İpeği ve İznik Çinisiyle ‘Zanaat ve Halk Sanatları’ dalında UNESCO Şehirler Ağına dâhil olan Bursa, Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda ateşte açan çiçekleri Çini ve Seramik Sempozyumuyla masaya yatıracak.

Adem Demir · Editör
08.05.2023 16:38
Bursa’nın turizmden aldığı payı artırmak amacıyla kentin sahip olduğu tüm değerleri vitrine çıkaran Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla Bursa, 2021 yılında ipek ve çini ile UNESCO Şehirler Ağına dahil olmuştu. Bursa’ya has bu değerleri evrensel değer haline getirip, Bursa turizmine katma değer sağlamayı hedefleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Çini ve Seramik Sempozyumu düzenliyor. Sempozyumun ön hazırlık toplantısı akademisyenlerin yanı sıra konunun tüm taraflarınığn katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yapıldı.
Ev sahipliğini Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk’ün yaptığı toplantıya, İznik Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeliha Peşte, TURSAB Güney Marmara Yönetim Kurulu üyeleri Banu Erkmen ve Gülşen Erice, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yunus Kaldırım, Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Ayşe Hacıoğlu, İl Kültür Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Rıza Alan, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden araştırmacı Zedal Kondakçı, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Taş, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hicabi Gülgen, Mudanya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ebru Karahan Dalbaş ve Öğretim Görevlisi Yunus Emre Çelik, Bursa Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi İç Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Aylin Aras, Uludağ Üniversitesi İznik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, Çini Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mehmet Aras ile Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bülent Nuri Kılavuz katıldı.
Sempozyum hazırlık toplantısını değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk, Bursa’nın zanaat ve halk sanatları dalında UNESCO Şehirler Ağına akreditasyonunun tamamlandığını hatırlattı. Önümüzdeki süreçte çini ve seramik sempozyumu ile ilgili akademik süreci tamamlayacaklarını belirten Baştürk, “Uludağ Üniversitesi, Mudanya Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesindeki hocalarımızın katılımıyla, İznik Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz ve sanatçılarımız ve konunun tüm taraflarıyla Uluslararası bir sempozyum gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yazar Hakkında

Adem Demir

Yazar

Yazar Hakkında

<p>Adem Demir, 1986 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İnegöl’de tamamlayan Demir, genç yaşlardan itibaren teknoloji ve medya alanlarına ilgi duyarak eğitim hayatını bu doğrultuda şekillendirdi.</p><p>Üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Bölümü’nde tamamlayan Adem Demir, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak teknik bilgi birikimini işletme disiplinleriyle güçlendirdi.</p><p>2007 yılında Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından biri olan <strong>Süper Kanal</strong>’da medya sektörüne adım atan Demir, daha sonra <strong>Genç Gazete</strong> ve <strong>Genç Ajans</strong> bünyesinde görev alarak gazetecilik, ajans haberciliği ve medya yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı.</p><p>2014 yılı, Adem Demir’in medya kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde İnegöl’ün en büyük haber platformunun temellerini attı. Kurduğu güçlü altyapı sayesinde kısa sürede bölgenin en etkili dijital haber markalarından birini oluşturdu. 2014 yılından bu yana <strong>İnegöl Medya A.Ş.</strong> bünyesinde ortak olarak görev yapan Demir, şirketin en önemli markalarından biri olan <strong>İnegöl Online</strong> haber sitesinin yönetim kademesinde aktif rol almaya devam ediyor.</p><p>Medya sektöründeki çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkin bir isim olan Adem Demir, <strong>Mehmet Ege Orhaniye Kadın Voleybol Takımı</strong> ile <strong>Karadeniz Güvenspor</strong> yönetimlerinde görev alarak İnegöl’de sporun gelişmesine katkı sunuyor.</p>

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…