Bahreynli Turist Dağda Kayboldu
Tatil için geldiği Bursada Uludağın Sarıalan bölgesinde kaybolan yabancı uyruklu turist, yaklaşık 2 saatlik aramanın sonucunda jandarma tarafından bulundu.
Tatil için geldiği Bursada Uludağın Sarıalan bölgesinde kaybolan yabancı uyruklu turist, yaklaşık 2 saatlik aramanın sonucunda jandarma tarafından bulundu.
Edinilen bilgiye göre olay, Pazar günü yaşandı. Bursa İl Jandarma Komutanlığına saat 16.40 sıralarında gelen bir ihbarda, Uludağ Milli Parkı Sarıalan Bölgesinde yabancı uyruklu bir turistin kaybolduğu belirtildi.
Kaybolan F.J. (bayan, 29 yaşında) isimli Bahreyn uyruklu turistin bulunduğu koordinat bilgileri, Bursa İl Jandarma Komutanlığınca coğrafi konum belirleme sistemi üzerinden tespit edildi. Elde edilen koordinat bilgileri, Uludağ Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timine iletilerek süratle olay yerine intikal etmeleri sağlandı ve yapılan arama ve kurtarma faaliyeti neticesinde kaybolan şahsa aynı gün saat 18.30’da Uludağ Sarıalan eski teleferik hattı üzerinde bulunan ormanlık alanda sağ olarak ulaşıldı.
Şahsın yapılan ilk kontrollünde herhangi bir sağlık sorununun olmadığı görüldü.