Bakü 2015 avrupa oyunları tanıtım gecesi
Azerbaycanın ev sahipliğinde yapılacak Bakü 2015 Avrupa Oyunları tanıtım gecesi İstanbulda yapıldı
Azerbaycanın ev sahipliğinde yapılacak Bakü 2015 Avrupa Oyunları tanıtım gecesi İstanbulda yapıldı
Azerbaycanın ev sahipliğinde yapılacak Bakü 2015 Avrupa Oyunları tanıtım gecesi İstanbulda yapıldı.Çırağan Sarayındaki gecede açılış konuşmasını yapan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevin eşi Mihriban Aliyeva, farklı spor dallarından dünya çapında yer edindiklerini belirterek, "Artık spor organizasyonlarını üst düzeyde yapıyoruz. Oyunlara 6 binden fazla sporcu katılacak ve 20 dalda müsabakalar yapılacak. 1. Avrupa Oyunları, Avrupanın spor tarihinde yeni bir sayfa açacak. Oyunları iyi bir şekilde geçirmek için gereken her şey yapılıyor. Çok güçlü bir program çerçevesinde çalışıyoruz. Uluslararası spor federasyonları ile ilişkilerimiz üst düzeyde. Onların yardımından faydalanıyoruz" dedi.
BAKAN KILIÇ: "BU OYUNLARIN SANKİ TÜRKİYEDE YAPILIYORMUŞ YAKLAŞIMI İÇİNDEYİZ"
Azerbaycan ve Türkiyenin iki kardeş ülke olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bir millet, iki devlet ilkesiyle uzun zamandır dostluk ile yakınlığı yaşayan ve bunu dünyaya ilan eden iki kardeş ülkeyiz. Avrupa Oyunlarının ilkinin Baküde yapılacak olmasından dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu oyunların sanki Türkiyede yapılıyormuş yaklaşımı içindeyiz. Daha önce Türkiyede yapılan uluslararası organizasyonlarda edinmiş olduğumuz tecrübeleri, her zaman sizinle paylaşmaya ve destek olmaya hazırız" açıklamasında bulundu.
"AZERİ KARDEŞLERİMİZİN BİZE HER ZAMAN YARDIMCI OLMAYA HAZIR OLDUĞUNU BİLİYORDUK"
İki ülke arasındaki yakınlığa dikkat çeken Bakan Kılıç, "Cumhurbaşkanımızın seçildikten sonra ilk ziyaretini KKTCye ardından Azerbaycana yapmıştır. Başbakanımız Sayın Ahmet Davudoğlu da KKTC ziyaretinden sonra ilk ziyaretini Azerbaycana yaptı. Bunları sadece sembolik olarak alan olabilir ama anlamları çok derin. Dostluğun ve kardeşliğin, aslında bir olmanın, beraber olmanın ve birliği yapmanın en büyük nişanesidir. Bizim Türkiyede yaşadığımız birçok uluslararası organizasyonda bir şekilde yardıma ihtiyacımız olursa kardeş ülkemizin, Azeri kardeşlerimizin bize her zaman yardımcı olmaya hazır olduğunu biliyorduk. Bunun bize ayrı bir güven verdiğini belirtmek istiyorum" diye konuştu.
"BAKÜDE DÜZENLENECEK BU OYUNLAR, DÜNYA SPOR ETKİNLİKLERİ TARİHİNE BÜYÜK BİR BAŞARI OLARAK YAZILIR"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, organizasyonun önemini ise şöyle anlattı:
"İstanbul tarihi çok özel bir şehir. Bu toplantının Avrupada ve dünyada ses getireceğine inanıyoruz. Bu organizasyon için de çok büyük bir başarı gösterilecektir. Avrupa Oyunlarının birincisinin en üst düzeyde gerçekleşmesi ve Azerbaycan spor tarihine bir başarı nişanesi olarak kazınması için elimizden geleni yapacağız. Rahimov ile yakın zamanda bir araya gelerek, birçok konuyu değerlendireceğiz. Kendisiyle beraberce yapmak istediğimiz önemli yatırımlar var. Bir olmaya devam edeceğiz. Rabbim Azerbaycana bu zorlu yolculuğunda yardımcısı olsun. Umarım önümüzdeki sene Haziran ayında Baküde düzenlenecek bu oyunlar, dünya spor etkinlikleri tarihine büyük bir başarı olarak yazılır" şeklinde konuştu.