Başkan Bozbey'den çiftçilere önemli mesaj

‘Başkan Bozbey Burada’ projesi kapsamında Karacabey ilçesini ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Tarımın tamamen planlanması konusunda önderlik yapacağız. Çiftçimizle dertleşerek, onların derdini dert edinerek çözüm bulacağız. Çiftçimizin de köylümüzün de yüzünü güldüreceğiz” dedi.

Adem Demir · Editör
20.09.2024 16:46

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in her 15 günde bir farklı bir ilçede vatandaşlarla buluşup talep ve önerilerini dinlemek, sorunları yerinde tespit edip hızlı çözümler üretmek adına başlattığı ‘Başkan Bozbey Burada’ projesinin son durağı Karacabey oldu. Proje kapsamında daha önce Büyükorhan, Keles, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Orhaneli ve Kestel ilçelerine makamını taşıyan Başkan Mustafa Bozbey, genel sekreter yardımcılarından daire başkanlarına ve şube müdürlerine kadar kalabalık bir yönetim kadrosu ile Karacabey ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

 

İlçede kurumlara ziyaret

 

İlk olarak Karacabey Kaymakamı Hakan Kafkas’ı makamında ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey’e temaslarında CHP Karacabey İlçe Başkanı Ümüt Vural da eşlik etti. Çiftçilerin zarar görmemesi ve üretimin kesintisiz devam etmesi adına ortaklaşa yürütülecek çalışmaların değerlendirildiği görüşmede, sürdürülebilir tarım konusundaki öneriler de değerlendirildi.

 

Başkan Mustafa Bozbey, daha sonra Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı’yı makamında ziyaret etti. İlçe genelinde planlanan projelerin ele alındığı ziyarette, altyapı problemi yaşayan köy ve mahallelerin sorunları ve çözüm önerileri değerlendirildi. Karacabey Muhtarlar Derneği’ni de ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey, Dernek Başkanı Erol Yıldırım ve muhtarların görüş ve önerilerini dinledi.

 

Karacabey Ziraat Odası’na da uğrayan, Oda Başkanı Erhan Erdem ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, tarım ve hayvancılık için projelendirdikleri çalışmaları anlatarak üreticilerle fikir alışverişinde bulundu.

 

Daha sonra Karacabey Belediyespor tesislerini ziyaret ederek, sporcular ve yöneticilerle buluşan Başkan Mustafa Bozbey, spora ve sporculara desteklerini sürdüreceklerini, başta Bursaspor olmak üzere tüm spor kulüpleriyle birlikte Bursa’da nice zaferlere imza atacaklarını söyledi.

 

“Tarımın planlanmasına önderlik yapacağız”

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçede yaptıkları ziyaretlerde bölgenin sorunlarına yönelik bilgiler aldıklarını, Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı çalışmaları görüştüklerini söyledi. Ziraat Odası ziyareti sırasında Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Çiftçi, milletin efendisidir’ sözünü duvarda gördüğünde çok etkilendiğini belirten Başkan Bozbey, “Ama maalesef çiftçimizin bırakın efendi olmayı büyük bir sıkıntı, dert içerisinde olduğunu öğrendik. Bursa çiftçisi yıllardır ürettiklerinin karşılığını zaman zaman alsa da çoğu zaman hep kaybetmiştir. Destek görmemiş, sahiplenilmemişler. Artan girdi maliyetlerinden dolayı ürettiklerini satsa da harcadığı paranın karşılığını bulamamış. Bizler Tarım Peyzaj AŞ vasıtasıyla destek sunmuş olsak da yetmediğini biliyoruz. Tarımın tamamen planlanması konusunda önderlik yapacağız. Planlanmamış tarım, çiftçimizin yüzünü hiçbir zaman güldürmez. Bunu da ziraat odalarımızla, üniversitelerimizle, il ve ilçe müdürlüklerimizle, bakanlığımızla birlikte yapacağız. Mustafakemalpaşa’daki yuvarlak ve yassı boru üretim fabrikamız yakında hizmete girecek. Önümüzdeki dönem çiftçimize bu ürünleri vereceğiz. Çiftçimizle dertleşerek, onların derdini dert edinerek çözüm bulacağız. Çiftçimizin de köylümüzün de yüzünü güldüreceğiz” diye konuştu.

 

“Karacabeylilerin gülümsemesi için var gücümüzle çalışıyoruz”

 

Karacabey’in nüfusu ve kentleşme oranı itibariyle önemli bir ilçe olduğunu anlatan Başkan Bozbey, “Sorunları biliyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili projelerimizi ortaya koyarak insanlarımızın dirençli bir kentte güvenle oturabileceği yapılara kavuşması için startımızı verdik. Takibini de yapacağız. Bazı köylerimizin hala altyapıyla ilgili sorunları var. Bazı bölgelerin arıtmayla ilgili sorunları var. Notlarımızı tek tek aldık. Stratejik planımıza ve bütçemize bunları dahil ederek Karacabeylilerin gülümsemesi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Yazar Hakkında

Adem Demir

Yazar

Yazar Hakkında

<p>Adem Demir, 1986 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İnegöl’de tamamlayan Demir, genç yaşlardan itibaren teknoloji ve medya alanlarına ilgi duyarak eğitim hayatını bu doğrultuda şekillendirdi.</p><p>Üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Bölümü’nde tamamlayan Adem Demir, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak teknik bilgi birikimini işletme disiplinleriyle güçlendirdi.</p><p>2007 yılında Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından biri olan <strong>Süper Kanal</strong>’da medya sektörüne adım atan Demir, daha sonra <strong>Genç Gazete</strong> ve <strong>Genç Ajans</strong> bünyesinde görev alarak gazetecilik, ajans haberciliği ve medya yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı.</p><p>2014 yılı, Adem Demir’in medya kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde İnegöl’ün en büyük haber platformunun temellerini attı. Kurduğu güçlü altyapı sayesinde kısa sürede bölgenin en etkili dijital haber markalarından birini oluşturdu. 2014 yılından bu yana <strong>İnegöl Medya A.Ş.</strong> bünyesinde ortak olarak görev yapan Demir, şirketin en önemli markalarından biri olan <strong>İnegöl Online</strong> haber sitesinin yönetim kademesinde aktif rol almaya devam ediyor.</p><p>Medya sektöründeki çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkin bir isim olan Adem Demir, <strong>Mehmet Ege Orhaniye Kadın Voleybol Takımı</strong> ile <strong>Karadeniz Güvenspor</strong> yönetimlerinde görev alarak İnegöl’de sporun gelişmesine katkı sunuyor.</p>

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…