Başörtülü Kadına Hakaret İddiasında Yeni Gelişme! Şüpheli Tutuklandı
Konya'da bebek arabasıyla yürüyen başörtülü kadına hakaret ettiği ve saldırıda bulunduğu iddia edilen şüpheli, "kadına karşı kasten yaralama" suçundan tutuklandı.
Konya'da bebek arabasıyla yürüyen başörtülü kadına hakaret ettiği ve saldırıda bulunduğu iddia edilen şüpheli, "kadına karşı kasten yaralama" suçundan tutuklandı.
Başörtülü Kadına - Konya'da bebek arabasıyla yürüyen başörtülü bir kadına yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandığı ve fiziki saldırıda bulunduğu iddia edilen şüpheli kadın hakkında yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı mahkemece "kadına karşı kasten yaralama" suçundan tutuklandı.
Olayla ilgili adli soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
SOKAK ORTASINDA TARTIŞMA ÇIKTI
Edinilen bilgilere göre olay, 28 Temmuz 2026 tarihinde Konya'da meydana geldi.
İddiaya göre bebek arabasıyla yürüyen Aylin Altuntaş ile Refika Beyza Yakargüneş arasında sözlü tartışma yaşandı.
Şüphelinin, bebeği işaret ederek hakaret içerdiği öne sürülen ifadeler kullandığı iddia edilirken, taraflar arasında yaşanan tartışmanın büyüdüğü belirtildi.
BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Olayın ardından Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Başsavcılık, şüpheli hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme", "Hakaret" ve "Kadına karşı kasten yaralama" suçlarından işlem başlattı.
MAHKEMEDEN TUTUKLAMA KARARI
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi.
Konya 5. Sulh Ceza Hâkimliği, şüphelinin "kadına karşı kasten yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verdi.
SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR
Yetkililer, olayla ilgili adli soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü bildirdi.
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından olayın tüm ayrıntılarının hazırlanacak iddianameyle netlik kazanması bekleniyor.