BEBKA’dan 100 milyonluk destek

Her kesime projeler üreterek destek olmaya çalıştıklarını belirten BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, "Hem paydaşlarımızın hem de diğer katılımcıların payıyla bu 100 milyonu; 200-300 milyonluk bir fon olarak faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Adem Demir · Editör
07.03.2022 09:36
Bölgesel Girişim Sermayesi Fonu kurulması ile ilgili bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Bursa Eskişehir Bilecik Kalkımma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri M. Zeki Durak, "Bu kapsamdaki hazırlıklarımızda son aşamaya geldik. BEBKA olarak 100 milyonluk bütçe konusunda düşüncemiz var. Fakat bölgedeki hem paydaşlarımızın hem de diğer katılımcıların payıyla 200-300 milyonluk bir fonu ilk etapta faaliyete geçirilmesini hedefliyoruz. Hem ulusal, hem de uluslararası fonların bölgemize yatırım yapmasını teşvik edeceğiz. Ayrıca bölgemizdeki gençlerin, fikir ve projelerine yatırım almasını kolaylaştıracağız. Onların sanayici ve yatırımcılarla buluşacağı bir proje üzerine çalışıyoruz. Bu bölgemize de inşallah ilk fon olacak. Bölgemize çok önemli katkılarının olacağını düşünüyoruz. Eğer bir aksilik olmazsa, 2 ay içerisinde bunu açıklamayı planlıyoruz" dedi.
Kırsal kalkınmaya yönelik desteklerinin olduğunu ifade eden Durak, "Üretilen projeler kapsamında, kırsaldaki nüfusun kırsalda kalmasına ve burada nitelikli projeler geliştirmesini destekliyoruz. Birçok ilçemizdeki hayata geçirdiğimiz projeyle, kırsaldaki istihdama da destek oluyoruz. Şehir merkezinde ise gençlerimizin girişimciliklerini arttıracak projeler üzerinde çalışıyoruz. Turizm ile ilgili yaptığımız projelerde de bölgemizin turizmini arttırmayı hedefliyoruz. Her kesime projeler geliştirmeyi çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yazar Hakkında

Adem Demir

Yazar

Yazar Hakkında

<p>Adem Demir, 1986 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İnegöl’de tamamlayan Demir, genç yaşlardan itibaren teknoloji ve medya alanlarına ilgi duyarak eğitim hayatını bu doğrultuda şekillendirdi.</p><p>Üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Bölümü’nde tamamlayan Adem Demir, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak teknik bilgi birikimini işletme disiplinleriyle güçlendirdi.</p><p>2007 yılında Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından biri olan <strong>Süper Kanal</strong>’da medya sektörüne adım atan Demir, daha sonra <strong>Genç Gazete</strong> ve <strong>Genç Ajans</strong> bünyesinde görev alarak gazetecilik, ajans haberciliği ve medya yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı.</p><p>2014 yılı, Adem Demir’in medya kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde İnegöl’ün en büyük haber platformunun temellerini attı. Kurduğu güçlü altyapı sayesinde kısa sürede bölgenin en etkili dijital haber markalarından birini oluşturdu. 2014 yılından bu yana <strong>İnegöl Medya A.Ş.</strong> bünyesinde ortak olarak görev yapan Demir, şirketin en önemli markalarından biri olan <strong>İnegöl Online</strong> haber sitesinin yönetim kademesinde aktif rol almaya devam ediyor.</p><p>Medya sektöründeki çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkin bir isim olan Adem Demir, <strong>Mehmet Ege Orhaniye Kadın Voleybol Takımı</strong> ile <strong>Karadeniz Güvenspor</strong> yönetimlerinde görev alarak İnegöl’de sporun gelişmesine katkı sunuyor.</p>

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…