Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı Yeni Parti’ye geçiyor
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, CHP’den istifa ederek Özgür Özel’in kurduğu Yeni Parti’ye katılacağını ve kararı kamuoyuna çarşamba günü açıklayacağını bildirdi.
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, CHP’den istifa ederek Özgür Özel’in kurduğu Yeni Parti’ye katılacağını ve kararı kamuoyuna çarşamba günü açıklayacağını bildirdi.
Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı , Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ayrılarak Özgür Özel’in kurduğu Yeni Parti’ye geçeceğini açıkladı. Subaşı’nın parti değişikliği kararı, Bilecik’te yerel siyaset gündemini doğrudan etkileyen önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Alınan bilgiye göre Subaşı, Yeni Parti’ye katılımını çarşamba günü saat 18.00’de kamuoyuyla paylaşacak. Açıklamanın, Bilecik’teki Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi ’nde düzenlenecek basın toplantısı ile yapılması planlanıyor.
TOPLU GEÇİŞ BELEDİYE MECLİSİNE DE YANSIYOR
Melek Mızrak Subaşı’nın yanı sıra Bilecik Belediye Meclisi’nde görev yapan 16 CHP’li üyenin de Yeni Parti’ye geçeceği öğrenildi. Böylece hem belediye başkanlığı hem de belediye meclisi çoğunluğunun yeni siyasi çatı altında şekillenmesi bekleniyor.
Subaşı’nın CHP’den istifası ve Yeni Parti’ye katılım süreci, resmi duyurunun yapılacağı basın toplantısıyla birlikte netleşecek. Bilecik’teki yerel yönetim dengelerinde yaşanacak değişimin, önümüzdeki dönemde belediye çalışmaları ve siyasi tabloya nasıl yansıyacağı yapılacak açıklamalar sonrasında daha net görülecek.
BASIN AÇIKLAMASI ŞEYH EDEBALİ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE
Planlanan programa göre Melek Mızrak Subaşı, çarşamba akşamı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde basın mensuplarının karşısına çıkarak hem CHP’den ayrılma sürecine hem de Yeni Parti’ye geçişine ilişkin detayları kamuoyuyla paylaşacak. Toplantıda, belediye meclis üyelerinin yeni parti tercihine dair bilgilendirme yapılması da bekleniyor.