Bu eserler sadece mikroskopla görülebiliyor
Sadece mikroskopla görülen eserler oluşturmasıyla tanınan mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, Türkiyede ikinci sergisini Trabzonda açtı
Sadece mikroskopla görülen eserler oluşturmasıyla tanınan mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, Türkiyede ikinci sergisini Trabzonda açtı
Sadece mikroskopla görülen eserler oluşturmasıyla tanınan mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, Türkiyede ikinci sergisini Trabzonda açtı. Sergi, Forum Trabzon AVMde sanatseverlerle buluştu.Ukraynalı sanatçı Syadristy, Türkiyede İstanbul'dan sonra ikinci olarak Trabzonda mikro minyatür sergisi açtı. Sergide, yarım haşhaş tohumu içinde kırlangıçlar ve yuvalar ile 203 detaydan oluşan 1,8 milimetre çapındaki yel değirmenine kadar birbirinden ilginç eserler yer alırken, iğne deliğinin içindeki deve kervanından, sivrisineğin iğne ucundaki 6,5 milimetre çapındaki şemsiyeli kız minyatürleri de bulunuyor.
Eserlerini altın, rubin, safir ve platin gibi farklı malzemeler kullanarak yapan Syadristy, insan saçından 400 kat daha ince bir tel kullanarak 3,96 milimetre uzunluğunda yelken meydana getirebiliyor.
Forum Trabzon AVMde bugün sanatseverlerle buluşan serginin açılışı Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksalın katılımıyla gerçekleşti. Serginin açılışında konuşan mikro minyatür ustası Mykola Syadristy, Türklerin çok pozitif insanlar olduğunu söyledi.
Syadristy, sonunda Türkiyede sergi açtıklarını belirterek şöyle konuştu: "Kievde Türkiyenin birçok askeri ve üst düzey yöneticilerini ağırladık. Benim büyükannem Türktür onun için Türkiyede sergi açmayı çok istiyordum. Türkleri çok seviyor ve güveniyorum.