Bursa Büyükşehir'den kentsel dönüşüm atağı

​Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Burkent AŞ, Gemlik ilçesinde yürütülen ‘Orkent Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ hakkında önemli bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Burkent Genel Müdürü İnan Keser, Burkent yöneticileri ve Orkent Sitesi sakinleri katıldı.

Adem Demir · Editör
29.12.2024 18:11

Bursa’nın birinci derece deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Burkent Genel Müdürü İnan Keser, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Keser, Gemlik’in de Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunduğuna ve bu nedenle deprem riskinin çok yüksek olduğuna vurgu yaptı. Site sakinlerinin sorularını yanıtlayan Keser, "Kentsel dönüşüm çalışmalarını kimseyi mağdur etmeden ve vakit kaybetmeden başlatmalıyız" dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, ilçedeki yapısal sorunlara dikkat çekerek, "Gemlik’teki 20 bin 35 yapının yüzde 48’i ruhsatsız. Yapılan yapay zeka simülasyonunda, olası bir depremde yaklaşık 50 bin kişinin hayatını kaybedeceği öngörüldü" şeklinde konuştu. Gemlik’in eninde sonunda büyük bir depremle karşı karşıya kalacağını belirten Deviren, Burkent ile yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının çok yerinde olduğunu söyledi. 24,5 hektarlık bir alanda dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini ve bu projelerin başarılı olacağına inandığını belirtti.

Burkent Genel Müdürü İnan Keser, kentsel dönüşüm çalışmalarının sadece Gemlik’le sınırlı kalmayacağını, Bursa’nın çeşitli bölgelerinde de benzer projelerin hızla devam ettiğini söyledi. Keser, "Bursa'da büyük bir kısmı riskli yapılardan oluşuyor. Bu yüzden zaman kaybetmeden çözüm üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda, Burkent AŞ, Orkent Sitesi'nin yeniden inşaatı için çalışmalarını hızlandırarak, proje uygulama aşamasına geçti. Hem Bursa'da hem de Gemlik’te yürütülen kentsel dönüşüm projeleriyle deprem risklerine karşı daha güvenli yaşam alanları yaratılması hedefleniyor.

Yazar Hakkında

Adem Demir

Yazar

Yazar Hakkında

<p>Adem Demir, 1986 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini doğup büyüdüğü İnegöl’de tamamlayan Demir, genç yaşlardan itibaren teknoloji ve medya alanlarına ilgi duyarak eğitim hayatını bu doğrultuda şekillendirdi.</p><p>Üniversite eğitimini Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Yazılım Bölümü’nde tamamlayan Adem Demir, ardından Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olarak teknik bilgi birikimini işletme disiplinleriyle güçlendirdi.</p><p>2007 yılında Türkiye’nin ilk yerel televizyon kanallarından biri olan <strong>Süper Kanal</strong>’da medya sektörüne adım atan Demir, daha sonra <strong>Genç Gazete</strong> ve <strong>Genç Ajans</strong> bünyesinde görev alarak gazetecilik, ajans haberciliği ve medya yönetimi alanlarında önemli deneyimler kazandı.</p><p>2014 yılı, Adem Demir’in medya kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Bu dönemde İnegöl’ün en büyük haber platformunun temellerini attı. Kurduğu güçlü altyapı sayesinde kısa sürede bölgenin en etkili dijital haber markalarından birini oluşturdu. 2014 yılından bu yana <strong>İnegöl Medya A.Ş.</strong> bünyesinde ortak olarak görev yapan Demir, şirketin en önemli markalarından biri olan <strong>İnegöl Online</strong> haber sitesinin yönetim kademesinde aktif rol almaya devam ediyor.</p><p>Medya sektöründeki çalışmalarının yanı sıra sosyal ve sportif alanlarda da etkin bir isim olan Adem Demir, <strong>Mehmet Ege Orhaniye Kadın Voleybol Takımı</strong> ile <strong>Karadeniz Güvenspor</strong> yönetimlerinde görev alarak İnegöl’de sporun gelişmesine katkı sunuyor.</p>

E-posta

(0) Yorum

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yükleniyor…