Bursa'da 2 köy daha boşaltılıyor!
Bursa’nın Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde yeniden alevlenen yangın nedeniyle iki mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi. Söndürme çalışmaları sürüyor.
Bursa’nın Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde yeniden alevlenen yangın nedeniyle iki mahalle tedbir amaçlı tahliye edildi. Söndürme çalışmaları sürüyor.
Bursa’nın farklı noktalarında devam eden orman yangınlarına karşı mücadele sürerken, Orhaneli ilçesinde kontrol altına alınan yangının yeniden alevlendiği bildirildi. Yangına müdahale eden ekipler yoğun çaba sarf ederken, iki mahallede tahliye kararı alındı.
BÖLGEYE HAVA DESTEĞİ SEVK EDİLDİYangının yeniden kontrol dışına çıkması üzerine bölgeye 3 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter gönderildi. Hava araçları, alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmaması için stratejik noktalarda müdahale ediyor.
YAKUPLAR VE ÇAKMAK MAHALLELERİ BOŞALTILDIYetkililer, Orhaneli ilçesine bağlı 80 haneli, 300 nüfuslu Yakuplar Mahallesi ile Harmancık ilçesine bağlı 60 haneli, 200 nüfuslu Çakmak Mahallesi'nin tedbir amaçlı tahliye edildiğini duyurdu. Vatandaşlar güvenli bölgelere yönlendirildi.
VATANDAŞLAR DA SEFERBER OLDUYangına sadece ekipler değil, vatandaşlar da su tankerleri ve traktörleriyle destek veriyor. Bölge halkı, alevlerin daha fazla yayılmaması için büyük çaba sarf ediyor. Sahadaki görüntülerde ekiplerin karadan ve havadan koordineli çalıştığı görülüyor.
SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYORYangının zorlu arazi koşullarında sürdüğü belirtilirken, ekiplerin gece boyunca çalışmalarına ara vermeden devam edeceği bildirildi. Rüzgarın etkisiyle yangının yön değiştirme ihtimaline karşı bölgede teyakkuz hali devam ediyor.